Published 1 month ago

By Serbian Times

“MIHALIS, NADAM SE DA NA NEBU SLAVIŠ POBEDU NAD NEONACISTIMA U ZAGREBU”: Tekst grčkog novinara razbesneo Hrvate!

Tekst grčkog novinara Jorgosa Cakirisa posvećen čudesnom trijumfu AEK-a na Maksimiru izazvao je veliku pažnju javnosti i žestoko razbesneo Hrvate.

Gostovanje grčkog kluba u Zagrebu, potpuno očekivano, izazvalo je ogromnu pažnju. Nakon tragičnih događaja u Atini ukojima je život izgubio 29-godišnji navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris, AEK je bio silno motivisan da ostvari pobedu na Maksimiru i na kraju je u tome i uspeo.

AEK je nakon preokreta savladao hrvatski klub rezultatom 2:1 i pobedu posvetio ubijenom navijaču Mihalisu Kacurisu.

Junak meča Kostantinos Galanopulos postigao je gol za pobedu, skinuo crni flor i podigao ruku visoko prema nebu, a njegov emotivan gest oduševio javnost u Grčkoj.

Novinar Cakiris u izuzetno zanimljivom tekstu pod naslovom “Mihalise, jesi li video šta im je uradio Galanos? U tvoju čast, njima u lice” opisao je dešavanja na Maksimiru, za koji je istakao da je neonacistički stadion.

“Mihalise, brate, nadam se da partijaš gore na nebu. AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Mihalis je postigao gol u njihovom domu, to boli više od ičeka. Slavilo je dete kluba, kao da je Bog sve posložio” navodi se u tekstu.

“Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol..”, dodaje grčki novinar.

Isprozivao je Jorgos i navijače zagrebačkog kluba.

“Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu” zaključuje se u tekstu koji je izazvao ogromnu buru u hrvatskoj javnosti.

PROČITAJTE VIŠE:

DA SRCE PREPUKNE: Porodica danas ispraća ubijenog navijača na večni počinak, žele samo jedno!

DEVET HRVATA, TRI GRKA I ALBANAC: Ovo su glavni osumnjičeni u istrazi ubistva u Atini!

POZNATI SVI DETALJI TRAGEDIJE: Evo ko je ubijeni navijač i kako je proveo poslednje trenutke! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: EPA

YOU MAY LIKE