Connect with us

sport

MIHA JE BOLJE POSLE 3. FAZE LEČENJA LEUKEMIJE: Siniši presađena koštana srž, oseća se dobro!

Published

on

“Stanje pacijenta je dobro i njegovi hematološki nalazi su zadovoljavajući”, piše u saopštenju klinike koja leči srpsku fudbalsku legendu

Klinika “Sant Orsola”, na kojoj je našem fudbalskom asu Siniši Mihajloviću presađena koštana srž, oglasila se povodom njegovog zdravstvenog stanja.

U saopštenju se navodi da je srpski fudbalski stručnjak i trener Bolonje Siniša Mihajlović izašao iz bolnice posle treće, najkritičnije faze terapije.

“Siniša Mihajlović je danas 22. novembra 2019. godine otpušten sa Instituta za hematologiju nakon što mu je urađena transplatacija koštane srži od nepoznatog donora 29. oktobra 2019. godine. Stanje pacijenta je dobro i njegovi hematološki nalazi su zadovoljavajući”, piše u saopštenju.

VELIKI BORAC: Po izlasku iz bolnice odmah izašao na teren

Mihajlović je po objavljivanju vesti poručio da nema šta da čeka jer što se pre uhvati u koštac sa leukemijom, pre će pobediti opasnu bolest.

Siniša je od početka bio podvrgnut agresivnoj terapiji, koja je podrazumevala hemoterapiju i radioterapiju.

“Ne mogu se izlečiti sve vrste leukemije, ali neke, čak i akutne, mogu da budu pobeđene. Što je pre otkrijemo to smo u većoj prednosti. Čak i kod onih gde nije moguće potpuno izlečenje, današnji lekovi mogu značajno da produže životni vek. Svi koji boluju od leukemije moraju da budu svesni da živimo u periodu velikih naučnih dostignuća. Postoje veliki uspesi u terapiji mnogih bolesti raka koštane srži. Danas radimo stvari koje su pre samo deset godina bile nezamislive. Nikad nismo bili u boljoj poziciji”, rekao je doktor Kavo pre nego što je počela terapija, a koji je sve vreme vodio proces lečenja.

Mihajlović se inače, samo 24 časova od izlaska iz bolnice “Sant Orsoli”, pojavio na treningu svog kluba.

Dolazak na trening ovekovečio je italijanski klub slikom na svom oficijalnom Tviter nalogu uz poruku: 

“Šef se vratio gde pripada”.

Poslednji put je sa svojom ekipom bio na utakmici sa ekipom Juventusa, kada su ga pozdravili i navijači suparničkog tima.

TEKST: Serbian Times FOTO: officialbolognafc


Advertisement