Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 82%
Pressure: 29.43"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
57°F
55°F
54°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 32°F
50°F / 37°F
61°F / 46°F
63°F / 52°F

Published 3 years ago

By admin

MERIMA ISAKOVIĆ ZA SERBIAN TIMES: Lečić me je silovao kada sam imala 18 godina!

Merima Isaković je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije. Bila je “Jovana Lukina”. Imala bi još više zapaženih uloga da sa 21 godinom nije doživela tešku saobraćajnu nesreću.

Posle završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog. Fokusirana je na oblast traume, pomaže onima koji su je preživeli da povrate osećaj samopoštovanja, volje i sposobnosti za život dostojan življenja.

Čuvena glumica, a danas uspešni psiholog, otvorila je dušu posle više od 40 godina novinaru Aleksandru Đuričiću za naš portal Serbian Times .

https://www.facebook.com/serbiantimes/posts/765188694136144

Intervju sa Merimom isaković za Serbian Times možete pročitati na linku iznad, a evo kako se Merima seća užasnog iskustva koje je doživela kao studentkinja glume:

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše…”

“Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita.

Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta.”

“‘Opraštam ti’, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. ‘Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.’

Ja sam svoju reč održala.

Branislav Lečić izgleda nije.

Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja…”

https://www.instagram.com/p/CNYioFhJ-oW/?utm_source=ig_web_copy_link

Merima Isaković je prethodno u intervjuu za naš portal govorila o slučaju Branislava Lečića, kao i o Miki Aleksiću i odnosu našeg društva prema seksualnom zlostavljanju.

Štajnfeld je na svom Tviter nalogu podelila naslovnu stranu Nedeljnika napisavši:

„Hvala, Merima, što si podelila svoju priču.“

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/CNUt_xDKAcU/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: Nedeljnik
Foto: Privatna arhiva, Printscreen YouTube NOVA S

YOU MAY LIKE