Connect with us

Amerika

MELANIJIN OPROŠTAJNI GOVOR: Bila mi je velika čast, hvala svima, vojnicima, lekarima, vozačima kamiona…(VIDEO)

Published

on

Prva dama Amerike Melanija Tramp danas je održala oproštajni govor u Beloj kući, dva dana pre nego što će i zvaničnio iseliti iz nje.

Ona je u svom obraćanju poručila sledeće…

“Dragi moji Amerikanci,

Bila mi je najveća čast u životu da služim kao prva dama Sjedinjenih Država.

Inspirisali su me neverovatni Amerikanci širom naše zemlje koji nose naše zajednice svojom dobrotom, hrabrošću i milošću.

Protekle četiri godine bile su nezaboravne. Dok Donald i ja privodimo kraju vreme u Beloj kući, u srcu mislim na sve ljude koje sam srela u ovoj kući i na njihove neverovatne priče o ljubavi, patriotizmu i odlučnosti.

Vidim lica hrabrih mladih vojnika koji su mi s ponosom u očima rekli koliko vole služiti ovoj zemlji. Svakom pripadniku službe i njihovim neverovatnim porodicama želim da kažem: Vi ste heroji i uvek ćete biti u mojim mislima i molitvama.

Mislim na sve pripadnike organa reda i zakona koji nas pozdravljaju gde god da krenemo. Svakog sata, svakog dana oni čuvaju stražu kako bi zaštitili naše zajednice, a mi ćemo im zauvek ostati dužni.

Ganula su me deca koja sam posetila u bolnicama i hraniteljskim centrima. Iako se bore sa teškim bolestima ili se suočavaju sa izazovima, donose veliku radost svima koje sretnu.

Sećam se majki koje su se borile protiv bolesti zavisnosti i prebrodile neverovatne poteškoće zbog ljubavi prema svojoj deci.

Inspirisali su me posvećeni negovatelji beba rođenih sa sindromom apstinencije novorođenčadi i zajednice koje pružaju ovoj deci podršku i negu koja su im potrebna za razvoj.

Kad razmišljam o ovim iskustvima, počastvovana sam što sam imala priliku da predstavljam naciju sa tako velikodušnim ljudima.

Dok se svet nastavlja suočavati sa pandemijom COVID-19, zahvaljujem svim medicinskim sestrama, lekarima, zdravstvenim radnicima, radnicima u proizvodnji, vozačima kamiona i mnogim drugima koji rade na spašavanju života.

Tugujemo za porodicama koje su izgubile voljene osobe zbog pandemije. Svaki život je dragocen i molim sve Amerikance da koriste oprez i zdrav razum kako bi zaštitili ugrožene jer se sada isporučuju milioni vakcina.

Usred ove nedaće videli smo kako ono najbolje u Americi blista. Studenti su dostavljali namirnice našim starijim građanima. Učitelji su radili dvostruko više da naša deca ne bi patila.

Porodice su se okupile da pruže hranu, zalihe, udobnost i prijateljstvo onima kojima je bilo potrebno.

Budite strastveni u svemu što radite, ali uvek imajte na umu da nasilje nikada nije odgovor i nikada neće biti opravdano.

Kada sam došla u Belu kuću, razmišljala sam o odgovornosti koju sam uvek osećala kao majka, da podstičem, dajem snagu i učim vrednostima dobrote. Naša je dužnost kao odraslih i roditelja da osiguramo da deca imaju najbolje mogućnosti da vode ispunjen i zdrav život.

Strast prema pomaganju deci bila je pokretač moje političke inicijative kao prve dame.

Pokrenula sam program “Be Best” kako bih osigurao da mi kao Amerikanci činimo sve što je u našoj moći da se pobrinemo za sledeću generaciju. “Be Best” se koncentrisao na tri stuba: blagostanje, bezbednost na mreži i zloupotrebu droga.

Za nekoliko kratkih godina podigla sam svest o tome kako da deca budu bezbedna na mreži; postigli smo neverovatan napredak u epidemiji droga u našoj zemlji i skrenuli pažnju na to kako ona utiče na živote novorođenčadi i porodica, i dali smo glas najugroženijoj deci u sistemu hraniteljstva.

Međunarodno, “Be Best” je evoluirao u platformu koja podstiče svetske lidere da razgovaraju o problemima koji utiču na život dece i omogućava im da dele rešenja. Bila mi je čast predstavljati američki narod u inostranstvu. Cenim svako svoje iskustvo i nadahnjujuće ljude koje sam upoznao tokom ovog puta.

Dok se opraštam od uloge Prve dame, iskreno se nadam da će svaki Amerikanac učiniti svoj deo da nauči našu decu šta znači biti najbolji. Molim roditelje da edukuju decu o hrabrim i nesebičnim herojima koji su radili i žrtvovali se da bi ova zemlja postala zemlja slobodnih.

Zaostavština ove Nacije pripada svima nama. Ne gubite iz vida svoj integritet i vrednosti. Iskoristite svaku priliku da pokažete obzir prema drugoj osobi i ugradite dobre navike u svoj svakodnevni život.

U svim okolnostima, molim svakog Amerikanca da bude ambasador “Be Best”. Da se ​​usredsredimo na ono što nas spaja. Da se ​​uzdignemo iznad onoga što nas deli. Uvek izabrati ljubav ispred mržnje, mir nad nasiljem.

Zajedno, kao jedna porodica, možemo i dalje biti svetlo nade za buduće generacije i nastaviti američko nasleđe podizanja naše nacije na veće visine kroz naš duh hrabrosti, dobrote i vere.

Nijedna reč ne može da izrazi dubinu moje zahvalnosti za privilegiju da sam služila kao vaša prva dama.

Svim ljudima ove zemlje želim da kažem: Bićete zauvek u mom srcu.

Hvala vam. Bog vas blagoslovio i Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države.

Izvor/Foto: White house

Advertisement