Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 11mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
57°F
57°F
54°F
54°F
52°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 37°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

MASK PRELOMIO: Otpustio iz kompanije LGBT aktiviste i najavio podršku De Santisu na izborima 2024!

Izvršni direktor kompanije Tesle Ilon Mask ima “super loš osećaj” kada je reč o ekonomiji i zato kompanija mora da smanji broj radnih mesta za 10 odsto.

Akcije kompanije pale su na američkom tržištu skoro za tri odsto, dok su na frankfurtskoj berzi pale za skoro 3,6 odsto posle Rojtersovog izveštaja.

Mask je proteklih nedelja upozoravao na rizik od recesije, ali njegov mejl kojim se naređuje smanjenje broja zaposlenih i zaustavljanje zapošljavanja su najdirektnija poruka te vrste.

Do sada je potražnja za “Teslinim” automobilima i drugim električnim vozilima bila stabilna.

Mask je dosad više puta komentarisao rizik od recesije. Na konferenciji u Majami biču sredinom maja rekao je da će recesija biti još gora nego što je trenutno.

Bobi Bereta-Pariz, “Predsednik LGBT-a” u Tesli koji je radio kao regrutator, bio je među onima koji su izgubili posao.

Neimenovani inženjer, koji je volontirao kao „Lider za različitost i inkluziju“, takođe je otpušten. Jasno je stavljeno do znanja da su oba otpuštanja deo „šireg talasa otpuštanja“, ali je naglašeno da su oba zaposlena dobila višestruka unapređenja u relativno kratkom stažu, što naizgled ukazuje da njihov učinak nije razlog za zabrinutost.

Velike korporacije često sprovode progresivnu društvenu i političku agendu pod maskom inicijative „raznolikosti, jednakosti i inkluzije“. Tehnološke kompanije su posebno netolerantne prema konfliktnim pogledima na svet koja su izvan levičarskih uverenja kao jedinih ispravnih.

Kako je “Elecrtek” primetio, otpuštanja su usledila usred Maskove zabrinutosti zbog „virusa probuđenog uma“, za koji veruje da je „najveća pretnja“ civilizaciji. Nekoliko dana ranije, raketna kompanija “SpaceKs” — koju Musk takođe vodi otpustila je više zaposlenih koji su distribuirali pismo u kojem kritikuju preduzetnika milijardera zbog njegovog „ponašanja“ i „vrednosti“.

Izvor: Daily Wire Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE