Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph ENE
Humidity: 69%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
1 am2 am3 am4 am5 am
61°F
61°F
55°F
55°F
57°F
SatSunMonTueWed
81°F / 64°F
70°F / 59°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F

Published 2 years ago

By admin

MASK OČEKUJE PORAZ OD TVITERA: Prodao akcije Tesle u vrednosti od skoro 7 milijardi dolara!

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask prodao je akcije u vrednosti od 6,9 milijardi dolara u toj kompaniji za proizvodnju električnih vozila, rekavši da bi ta sredstva mogao da iskoristiti za finansiranje kupovine Tvitera ako izgubi pravnu bitku sa tom društvenom mrežom.

“U (nadam se malo verovatnom) slučaju da ‘Tviter’ iznudi zaključenje posla i da neki vlasnici akcija ne kupe još deonica, to je važno kako bi se izbegla hitna prodaja Teslinih akcija”, naveo je Mask u svom tvitu.

Mask je početkom jula raskinuo ugovor o kupovini “Tvitera” zaključnog od 25. aprila vredan 44 milijarde dolara.

Čelnici “Tvitera” tužili su Maska kako bi ga primorali da završi dogovorenu transakciju, odbacujući njegovu tvrdnju da je obmanut o broju lažnih naloga na toj platformi kao njegovo kajanje nakon pada vrednosti akcija te društvene mreže.

Sudski spor dve strane trebalo bi da počne 17. oktobra.

U komentarima na Tviteru, Mask je rekao “da” na pitanje da li je završio sa prodajom Teslinih akcija, dodavši da bi ponovo kupio Tesline akcije ako se posao sa Tviterom ne zaključi.

Mask, najbogatija osoba na svetu, prodao je 8,5 milijardi dolara vredne akcije Tesle u aprilu i tada je rekoa da ne planira dalju prodaju deonica.

U međuvremenu, pravni stručnjaci su i sugerisali da ukoliko Mask bude primoran da zaključi posao sa Tviterom ili se spor završi strogom kaznom, da će verovatno prodati još Teslinih akcija.

Prihodi “Tesle” veći od očekivanih

Prema proceni Rojtersa, Mask je prodao oko 7,92 miliona akcija između 5. i 9. avgusta. Sada poseduje 155,04 miliona deonica ili nešto manje od 15 odsto akcija tog proizvođača električnih automobila.

Akcije “Tesle” porasle su za skoro 15 odsto od kada je kompanija prijavila 20. jula prihode veće od očekivanih.

Mask je u takođe zadirkivao korisnike Tvitera da bi mogao da pokrene sopstvenu društvenu mrežu.

Na pitanje da li je razmišljao o stvaranju sopstvene društvene platforme ako se posao ne zaključi, Mask je odgovorio: “x.com”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / Everyday Astronaut

YOU MAY LIKE