Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SW
Humidity: 41%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
59°F
55°F
50°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
39°F / 25°F
37°F / 30°F
54°F / 36°F
61°F / 48°F

Published 1 year ago

By admin

MASAKR U SUPERMARKETU U VIRDŽINIJI: Ima nekoliko mrtvih i ranjenih, napadač ubijen! (VIDEO)

U pucnjavi u supermarketu Volmart u gradu Česapik u Virdžiniji ima mrtvih i ranjenih, saopštila je policija, mada nije iznela tačne brojeve žrtava. Napadač je takođe mrtav.

Policija je stigla u Volmart na poziv oko 10 uveče i u narednih 40 minta pronalazila žrtve pucnjave, izjavio je portparol policije Leo Kosinski i dodao da je broj mrtvih “manji od 10”.

Kosinski kaže da je napadač, koji je delovao sam, verovatno prestao da puca kada je došla policija. Nije poznato da li ga je policija usmrtila ili je sebi oduzeo život.

“Šokirani smo tragičnim događajem u Česapiku. Molimo se za sve one koji su pogođeni. Sarađujemo sa policijom i fokusirani smo na podršku saradnicima”, saopštila je kompanija Volmart.

Masovno ubistvo u Virdžiniji dogodilo se tri dana pošto je napadač otvorio vatru u gej klubu u Kolorado Springsu i ubio pet, a ranio 17 osoba.

U Volmartu u Teksasu se 2019. takođe dogodilo masovno ubistvo. Napadač, koji je pucao sa namerom da ubije Meksikance, usmrtio je 22 osobe. U Volmartu tada nije bilo obezbeđenja.

Volmart je posle masakra u Teksasu povukao iz prodaje vatreno oružje, ali je 2020. godine ono ipak vraćeno na rafove u oko polovini radnji u SAD.

Demokratski senator iz Virdžinije Mark Vorner tvitovao je da mu je “muka od vesti o još jednom masovnom ubistvu.”

Portparol bolnice u Norfloku, nedaleko od Česapika, izjavio je za lokalnu televiziju WAVY da se tamo leči pet osoba, ali nije precizirao u kakvom su stanju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / MSNBC

YOU MAY LIKE