Connect with us

aktuelno

MARIJA, SRPSKI BIOLOG IZ MILANA: Živim u karantinu jer se sumnja da sam zaražena, policija i vojska su na ulicama, mi smo živi eksperiment! (VIDEO)

Published

on

Žena mog kolege je zaražena. Pošto radimo u istoj kancelariji sada sam i ja rizična grupa, dve nedelje ne smem da izlazim iz kuće..Ne gledam tv jer ću plakati. Slike su strašne i teška je situacija…Policija i vojska legitimiše, ako nemate dozvolu za kretanje, kazne su drastične..

Italija je, posle Kine, zemlja koja je najteže pogođena korona virusom u svetu. Od prošle nedelje, kada je dekretom proglašeno vanredno stanje, cela država se praktično nalazi u karantinu a na ulicama patroliraju policajci i vonjnici. Zvanično je zaraženo 21,157 osoba, a njih 1.441 je već umrlo od posledica bolesti.

Tim povodom oglasila se i srpska doktorka Marija Mihajlović, diplomirani biolog i fiziolog, koja radi u Evropskom institutu za onkologiju u Milanu. U intervjuu za “Marku žvaku” ona je pričala o trenutnom stanju u Italiji:.

“Cela Italija je u karantinu, znači da možete da odete samo do prodavnice, apoteke. Ako postoji zaista neki važan razlog izlaska iz kuće to može. Ljudi koji idu na posao idu i dalje ali morate uvek da imate neki dokument sa vama, sve firme su napravile spiskove za ljude koji i dalje moraju da dolaze na posao i ako vas zaustave ili policija ili vojnici morate to da im pokažete. Ako nemate autorizaciju, morate da plaćate veoma visoke kazne”, kaže doktorka Mihajlović.

Mi kao ljudska vrsta smo ubeđeni da nismo deo prirode. Vrlo smo arogantni. Mi mutiramo, naš DNK u nama takođe. Isto se dešava sa virusima.

Ona dodaje da se virus lako prenosi i da treba biti veoma oprezan.

“Taj virus se veoma lako prenosi. Žena mog kolege radi u bolnici i prekjuče su joj javili da je zaražena. Najverovatnije je i on zaražen, to se još ne zna, ali sama činjenica da ja radim sa njim, što sedimo u kancelariji blizu jedno drugog bio je dovoljan znak da sam i ja rizična grupa. Tako da sledeće dve nedelje ne smem da izlazim iz kuće, da ne bih zarazila druge, iako nemam nikakvih simptoma ali velika je verovatnoća da mogu da zarazim druge ljude”, priča doktorka.

Doktorka Mihajlović ne misli da je ovaj virus veštački napravljen i ne veruje u teorije zavere…

– Virus je prirodan i kao i sve u prirodi, pa tako i virusi imaju tendenciju da mutiraju. Mi kao ljudska vrsta smo ubeđeni da nismo deo prirode. Vrlo smo arogantni. Mi mutiramo, naš DNK u nama takođe. Isto se dešava sa virusima. Neke mutacije ih ubiju, neke od mutacija ih unaprede. Zamislite, ti virusi su živeli u životinjama, slepim miševima i drugim. Zbog tih mutacija su pronašli nove domaćine – ljude. Mi se mnogo više krećemo. Imamo avione, tehnologiju i širimo virus velikom brzinom. Za virus to je bio bingo. Nas to toliko pogađa zbog našeg načina života, koji je udaljen od prirode – konstatuje doktorka Marija Mihailović.

Ispitivali su vazduh iz soba bolesnika, uzimali briseve sa ormarića, aparata i uvideli su da je manja koncentracija u vazduhu, a mnogo veća na tvrdim površinama i dugo se zadržava.

Ona takođe ističe da moderna medicina o ovom virusu ne zna ništa i da se prva saznanja stiču upravo na trenutno obolelim…

Mi smo živi eksperimenti. Učimo na najstrašniji način. Ne gledam tv jer ću plakati. Slike su strašne i teška je situacija. Dve nedelje vodiš normalan život, a možda si zaražen i širiš virus velikom brzinom. Ono što se zna o koroni je da dugo ostaje na čvrstim površinama. Ispitivali su vazduh iz soba bolesnika, uzimali briseve sa ormarića, aparata i uvideli su da je manja koncentracija u vazduhu, a mnogo veća na tvrdim površinama i dugo se zadržava. Ukoliko odete u teretanu i radite na jednoj mašini, posle vas dođe druga osoba i pipne je, ruke će mu biti zaražena, a ako se obriše po licu već je zaražen. Odete u prodavnicu, svako od nas uzme pogleda cenu i vrati proizvod. Da ne pričamo o bliskim kontaktima, kada se vidiš sa drugom osobom pa je zagrliš. To je širenje virusa. Jedino što možeš da uradiš je da, ako nekome želiš dobro, jeste da ga ne vidiš. Ovo je virusna epidemija, nije ništa novo i u svim epidemijama jedino što može da ih spreči je izolacija. Teško je da se shvati da se ta izolacija ozbiljno shavti dok se ne desi u našoj kući, ali onda je kasno, konstatuje i ujedno upozorava doktorka Mihajlović

Pogledajte kompletan intervju ovde….

Izvor: Marka Žvaka Foto: Youtube

Advertisement