Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 5mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
55°F
57°F
59°F
63°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

MARIA PAPPAS PORUČUJE SRBIMA IZ ČIKAGA: Platite porez i iskoristite pravo na povraćaj novca iz fonda od 72 miliona $!

Maria Pappas, ministarka finansija Okruga Kuk (Cook County) pozvala je sve građane da plate svoj porez na nekretnine u predviđenom roku da bi izbegli penale, ali i da provere da li mogu da ostvare povraćaj novca na osnovu ranije plaćenih obaveza.

Ona je u proglasu koji je poslala medijima pozvala stanovnike Okruga Kuk da jednostavnim unošenjem svoje adrese na sajtu www.cookcountytreasurer.com pronađu sve potrebne informacije vezane za svoje obaveze i da plate drugu ratu poreza na nekretnine onlajn (preko sajta). Rok za uplatu je 1. oktobar 2021, a kasnije dospele uplate biće podložne naknadama za kašnjenje.

POZIV GRAĐANIMA: Platite porez na nekretnine i iskoristite svoja prava na povraćaj novca

Pappas je takođe pozvala građane da na istom sajtu provere da li imaju prava na povraćaj novca (refund) na osnovu ranije plaćenog poreza iz raspoloživog fonda od 72 miliona USD.

“Ne propustite 43 miliona dolara iz fonda koji Vam je dostupan na osnovu izuzetaka od poreza”, poručila je još ministarka finansija Okruga Kuk i podsetila vlasnike nekretnina da provere da li se njihove kuće nalaze na Tax Sale List.

Maria Pappas je odranije poznata po izuzetnom odnosu koji ima sa srpskom zajednicom u Čikagu i okolini, čest je gost naših festivala, a prošle godine je prijatno iznenadila naše zemljake kada im je na Sretenje poslala pisma/čestitke za Dan državnosti Srbije.

U ekskluzivnom intervjuu koji je posle toga dala uredniku Serbian Timesa Antoniju Kovačeviću, gospođa Pappas je objasnila njene veze koje sežu još u rano detinjstvo.

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Maria Pappas/Cook County Treasurer

YOU MAY LIKE