Chicago, IL
55°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 6mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

MALTRETIRAO I PONIŽAVAO DEDA ĐORĐA: Čuvaru Zejtinlika u Solunu preti otkaz!

Predragu, čuvaru srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, preti otkaz jer je navodno maltretirao dedu Đorđa kojeg je zamenio

Predrag Nedeljković od 2014. godine čuva srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu. On je na ovom mestu zamenio dedu Đorđa Mihailovića koji je više od pola veka obavljao posao čuvara. Sada se pročula vest kako ne žele da mu produže ugovor i to zbog bahatog ponašanja na radnom mestu, ali i psihičkog maltretiranja deda Đorđa

Nedeljković, koji pomaže deda Đorđu već godinama, i dočekuje posetioce na groblju od iduće godine verovatno neće biti tamo, jer je navodno više puta prekršio radnu obavezu, na šta mu je i ukazivano, a sve je eskaliralo kada se saznalo da navodno maltretira deda Đorđa.

“Poslednjih godina je psihički maltretirao deda Đorđa. Vređao ga je i govorio mu da mu ne doliči da bude na groblju, jer nema ni srpski pasoš”, kaže izvor dobro upućen u slučaj, prenosi Telegraf.

Priča se i da je Nedeljković posetiocima loše pričao o deda Đorđu, te sebe nazivao njegovim “naslednikom”, govoreći za sebe da je on “mnogo više od radnika na groblju”.

Nedeljkoviću se zamera i što je navodno više puta bio neprlikadno odeven dok je dočekivao posetioce, a to se, tvrdi izvor, događalo i prilikom posete delegacija. Kako Nedeljković, navodno, ni nakon više opomena nije promenio ponašanje, doneta je odluka da mu se ne produži ugovor.

“I ne samo da je neprikladno obučen dočekivao delegacije. Priča se i da je bio u sukobu sa lokalnim vlastima, da je odbijao bilo kakvu saradnju sa njima. Par puta je na groblju bio i u alkoholisanom stanju”, tvrdi izvor i dodaje da je Nedeljković deda Đorđu više odmagao nego što mu je pomagao.

“Mnogo puta nije radio pod izgovorom da je prehlađen. Odlazio bi na odmor bez prethodne najave ili bi uzeo slobodan dan, a da o tome sve koje treba obavesti tek uveče uoči tog dana”, dodaje izvor.

Kako Nedeljković navodno nije obavljao ni poslove na groblju, neretko bi deda Đorđe sam uzimao da pospremi, kako neko ne bi došao i video da je groblje neuredno.

Izvor tvrdi i da su se posetioci groblja žalili da Nedeljković ume da bude veoma neprijatan, pa navodno čak i da povisi ton, ukoliko neko u kasnim popodnevnim časovima dođe da obiđe srpsko groblje u Solunu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf
Foto: RAS, Printscreen YouTube Milan Radojičić

YOU MAY LIKE