Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

MAJKA OČAJNA: Srpska i hrvatska policija pustile oca koji je oteo decu da pobegne u Hrvatsku!

Domagoj Landeka, koji je u nedelju nasilno odveo dvoje maloletne dece od svoje supruge Ane Landeke, koja se već godinu dana nalazi u sigurnoj kući, u noći između nedelje i ponedeljka je napustio teritoriju Srbije i pobegao u Hrvatsku preko graničnog prelaza Šid. Deca prilikom prelaska granice kod sebe nisu imala nijedan putni dokument, tvrdi majka.

Domagoj Landeka je prema podacima N1 nešto posle ponoći prešao srpsku granicu automobilom bez kontrole granične policije. Kako saznajemo, granični policajci su nadređenima rekli da ga nisu primetili. Vrlo brzo posle toga su obavestili kolege u Hrvatskoj, koji su navodno, uprkos upozorenju iz Srbije, pustili Domagoja Landeka da sa decom uđe u Hrvatsku.

Majka je jutros i oko podne u više navrata kontaktirala policiju raspitujući se o potrazi za njenom decom, međutim nijednog momenta nije obaveštena, već je od novinara saznala da je njen bivši suprug sa decom napustio Srbiju.

Centar za socijalni rad: Deca na sigurnom kod oca

Nakon što je saznala da joj je suprug ilegalno prešao granicu sa decom, Ana je o tome obavestila Centar za socijalni rad, na šta je od zaposlenog u Centru dobila odgovor da su deca dobro, kod oca i da će sve dalje rešavati sud. Takođe joj je rečeno, da su deca na sigurnom kod svog oca, kao što su poslednjih godinu dana bila kod svoje majke i da potraži pomoć lekara ukoliko je uznemirena.

N1 je postavio pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova kako je moguće da je Domagoj Landeka sa dvoje maloletne dece prešao srpsku granicu, uprkos ranijem upozorenju da se granični prelazi blokiraju jer se radi o otimanju dece. Sličan upit poslali smo MUP-u Republike Hrvatske, zašto je Domagoju dozvoljen ulazak u Hrvatsku bez saglasnosti majke i da li su ih kolege iz Srbije obavestile da je ilegalno prešao srpsku granicu.

Odgovor policije Srbije i Hrvatske još nismo dobili. Srpska i hrvatska granična policija su već oko 21 sat u nedelju uveče obavešteni da postoji mogućnost da će Domagoj Landeka sa decom pokušati da pređe granicu. Takođe su obavešteni da je decu uzeo bez saglasnosti majke, te da su obavezni da ga spreče u prelasku državne granice.

Otmica dece desila se u nedelju kada je otac svojim automobilom udario u vozilo u kojem su se deca nalazila sa dedom. Majka je tada bila u sigurnoj kući i čekala da joj njen otac dovede decu.

Kako je izjavila Ana Landeka, decu je poslednji put videla u nedelju ujutru kada je išla na posao. Njen otac ju je iz sigurne kuće odvezao na posao, a decu odveo kod sebe. Do otimanja dece od 7 i 5 godina dešlo je u nedelju kada ih je Anin otac stavio u auto kako bi ih vratio kod majke u sigurnu kuću.

Izvor/Foto: N1

YOU MAY LIKE