Chicago, IL
66°
Fair
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 6mph NE
Humidity: 37%
Pressure: 30"Hg
UV index: 6
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
66°F
64°F
61°F
59°F
57°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 45°F
52°F / 41°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

MAJKA I OTAC DEČAKA UBICE IZNOSE ODBRANU PRED SUDOM : Roditelji dece ubijene u Ribnikaru dobili poseban status!

Iznošenjem odbrane roditelja dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba, nastavlja se krivični postupak protiv oca V. Kecmanovića, kojim je obuhvaćena i majka M. Kecmanović, kao i vlasnik i instruktor streljane. Viši sud prihvatio da porodice ubijene dece dobiju status oštećenih i prisustvuju ročištu.

Viši sud je, pre iznošenja odbrane u nastavku krivičnog postupka protiv porodice Kecmanović, prihvatio zahtev Višeg javnog tužilaštva da porodice ubijene dece više nemaju status svedoka, već status oštećenih, kako bi im se omogućilo da mogu iz sudnice da prate iznošenje odbrane porodice Kecmanović, javlja reporter RTS-a.

Nakon kraće pauze, roditelji su ušli u sudnicu i ročište je nastavljeno.

Inače, suđenje se, odlukom suda, odvija bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa malooletnika.

Za danas i sutra je predviđeno da otac i majka dečaka K. K. iznesu svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da postavljaju pitanja.

Inače, Nikola Uskoković, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu, vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana. Zato će prvi put jednu optužnicu pred sudom zastupati i glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović, koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

Takođe će postavljati pitanja okrivljenima, potvrđeno je Tanjugu.

Otac dečaka K. K. optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

POVEZANE TEME:

NA NJIHOVE REČI NIKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN: Održan javni čas ispred Ribnikara, roditelji krišom brisali suze!

KOD UČENIKA RIBNIKARA PRONAĐEN NOŽ: Pretio njime drugim đacima, reagovala policija!

“TUGUJEM, OSEĆAM SE KRIVIM”: Nakon potresnog svedočenja oca Adriane ubijene u Ribnikaru plakali su svi! (FOTO)

Izvor: RTS
Foto: Zorana Jevtić

YOU MAY LIKE