Chicago, IL
36°
Sunny
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 6mph W
Humidity: 62%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
39°F
43°F
46°F
48°F
50°F
MonTueWedThuFri
64°F / 54°F
64°F / 37°F
43°F / 37°F
55°F / 46°F
57°F / 57°F

Published 2 years ago

By admin

MAĐARSKA PREUZELA ODGOVORNOST: Naši ‘gripeni’ ispratili avione Er Srbije zbog dojava o bombi!

Mađarski borbeni avioni “gripen” u dva navrata su iz svog vazdušnog prostora ispratili avione “Er Srbije” na letovima iz Rusije zbog dojava o bombi, saopštilo je mađarsko Ministarstvo odbrane.

„Borbeni avion gripen podignut je da bi ispratio srpski putnički avion na letu iz Sankt Peterburga za Beograd, a prethodno je iz vazdušnog prostora Mađarske ispraćen i srpski avion na relaciji Moskva-Beograd“, navedeno je u saopštenju.

Ranije danas ruska agencija „Ria Novosti“ javila je da je avion na liniji Beograd-Moskva dobio poruku o pretnji bombom, nakon čega je bezbedno sletro na moskovski aerodrom „Šeremetjevo“, piše N1, pozivajući se na agenciju Tanjug.

Mediji su javili i da su borbeni avioni sa oznakama Belgije ispratili avion kompanije „Er Srbija“, koji je išao iz Sankt Peterburga ka Beogradu, tokom preleta iznad teritorije Litvanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je ruska vazdušna kontrola obavestila Beograd da je jedan borbeni avion NATO u ruskom vazdušnom prostoru 6. aprila pratio let “Er Srbije” na letu Moskva-Beograd, nedaleko od ruske granice sa Letonijom.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nedeljnik
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE