Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

LUDNICA NA AMERIČKOM NEBU: Svi avioni prizemljeni zbog greške u sistemu!

Federalna služba za avijaciju SAD saopštila je da su domaći letovi u SAD odloženi zbog greške u sistemu za obaveštavanje pilota. Odloženo je više od 760 letova, a putnicima na aerodromima širom zemlje je rečeno da redovno proveravaju informacije o svojim letovima.

Iz Federalne službe za avijaciju (FAA) saopštili su da rade na ponovnom uspostavljanju sistema koji upozorava pilote na nesreće i promene na aerodromima, pošto je obustavljena obrada novih informacija, preneo je Rojters.

Takođe je rečeno da je svim avio-kompanijama naređeno da odlože sve domaće letove do devet časova ujutru po istočnoameričkom vremenu, kako bi Federalna služba za avijaciju uspela da utvrdi da li sistem funkcioniše.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Odloženo je više od 760 letova unutar države, ali i letovi koji idu ka SAD i iz njih od srede u 6.30 po istočnoameričkom vremenu, bez navođenja razloga, dok je otkazan još 91 let.

Akcije većeg broja američkih avio-kompanija su pale, a iz FAA su saopštili da i dalje rade na potpunom uspostavljanju sistema za obaveštavanje pilota.

“Lufthanza” i “Er Frans” su saopštili da nastavljaju letove ka Sjedinjenim Državama i iz njih, a francuska avio-kompanija je dodala da prati situaciju.

POVEZANE TEME:

DOŠAO U AMERIKU KAO TURISTA: Milan je danas vrhunski pilot, kompozitor i producent!

NAJLEPŠA ŽENA PILOT U SRBIJI: Ivana razbija sve predrasude dok osvaja visine i srca! (FOTO, VIDEO)

BIZARNA NESREĆA U VAŠINGTONU: Avion se zaglavio u dalekovodima, 120.000 ljudi ostalo bez struje!

Izvor: RTS
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE