Chicago, IL
54°
Sunny
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 6mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
57°F
61°F
63°F
64°F
64°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

LUDA ZA SRBIJOM: Vijetnamka zbog jednog dečka naučila srpski, zbog drugog se doselila, a sada ima jednu molbu! (VIDEO)

Australijanka Liz Duong (27), influenserka poreklom iz Vijetnama, osvojila je simpatije Srba kada je u našu zemlju došla turistički, a onda zbog ljubavi odlučila da kupi kartu u jednom pravcu usred korone, preseli se u Beograd i nauči srpski jezik, uprkos protivljenju roditelja.

Avanture iz Srbije i regiona objavljuje na društvenim mrežama, a nedavno je snimila specijalan video u kojem sumira svoje iskustvo.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

„Zdravo, zovem se Liz Duong. Za moju prvu ljubav sam naučila srpski, za drugu sam se preselila u Srbiju i za treću sam počela više da putujem. Kada te ljubavi nisu uspele, odlučila sam da je jedina prava ljubav koju sam ikada imala ljubav prema Srbiji, srpskom jeziku i srpskom narodu. Zbog toga sam odlučila da ostanem i tada je moj život stvarno počeo“, započinje Liz u svom videu.

Kao da selidba na drugi kraj sveta za Liz nije bila dovoljno velika avantura, letos je odlučila je da kupi „vespu“ i njom obiđe bivšu Jugoslaviju. Brzo su stigli video snimci iz Bosne, a zatim i Crne Gore, gde je bila na posebnom zadatku.

„Srbiji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije: Potpuno ste promenili moj život, tako da je sadržaj koji pravim na ovom kanalu moj način da vam kažem „hvala“. Ovaj kanal nije brend, već moje srce i moje nasleđe. Možemo izabrati da vidimo samo loše stvari, stvari koje su pokvarene ili ružne u svetu oko nas, ali ponekad je potreban neko spolja da uđe i vidi vaš svet novim očima i pomogne vam da vidite svu lepotu, bogatstvo i magiju mesta na koje ste se tako navikli“, kaže Liz.

Da bi ovo postigla, kaže, potrebna joj je naša pomoć. Zato je, na kraju, pozvala da joj se jave svi koji smatraju da baš njihov grad ili selo ima posebnu priču i da treba da se vidi i pokaže.

POVEZANE TEME:

INDIJKA SE PLAŠILA DOLASKA U SRBIJU: Evo šta sada kaže o Beogradu, ljudima, hrani i bezbednosti!

FRANCUZI MENJALI PROVANSU ZA ZLATAR: Decu naučili srpski, žive u seoskoj kući staroj 100 godina! (FOTO)

PRAVO SA NAFTNE PLATFORME: Lepa Brazilka zbog ljubavi došla u Beograd, sada je majka tri devojčice! (FOTO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Liz Learns Serbian

YOU MAY LIKE