Connect with us

Amerika

LORI LAJTFUT POPUSTILA PRED PRITISKOM UČITELJA: U državnim školama u ​​Čikagu od septembra učenje na daljinu

Published

on

Gradonačelnica Lori Lajtfut najverovatnije će u sredu ujutru objaviti odluku vezanu za Javne škole Čikaga (CPS), prenosi ABC7 pozivajući se na izvore. Prema poslednjim saznanjima, Lajtfut će saopštiti da CPS započinje školsku godinu sa sistemom “učenja na daljinu”.

Odluka je doneta nekoliko sedmica nakon što je CPS predložio hibridni model za većinu učenika, koji sadrži dva dana nedeljno u nastavi i tri dana kod kuće. Okrug je prikupio povratne informacije od roditelja na mreži.

Vest o novoj odluci CPS-a pojavila se samo par sati nakon što su razgovori o štrajku nastavnika postali sve glasniji povodom povratka uobičajenoj nastavi.

Čikaški učitelji i profesori tvrdili su da uslovi nisu dovoljno sigurni za direktnu nastavu jer se broj zaraženih kovidom 19 neprestano povećava.

Predsednik učiteljskog sindikata je tvitovao: “Pobeda za nastavnike, učenike i roditelje. Žalosno je da moramo da štrajkujemo i pretimo da bi nasčuli. Ipak, kad se borimo, pobeđujemo!”

Iz kabineta gradonačelnice saopštili su da će održati konferenciju za novinare u 9 sati, gde će biti objavljeno i zvanično saopštenje.

Izvor: ABC7 Chicago
Foto: Pixabay

Advertisement