Chicago
39°
Sunny
6:41 am7:10 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 16mph N
Humidity: 70%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 4
TueWedThu
46/36°F
37/27°F
48/45°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

LONDON ZAMENILA ZA KOSMAJ: Unuka Bate Živojinovića se vratila u rodno selo svoga dede!

Glumac Velimir Bata Živojinović ostavio je veliki pečat u jugolovenskoj kinematografiji.

Jugoslovenska kinoteka obeležava devedeset godina od rođenja slavnog glumca, a njegova unuka, Dina Živojinović, progovorila je svom dedi i odrastanju uz njega.

-Batina gluma nam je predstavljena kao posao. Rekli su mi da je deda glumac i da se pojavljuje na ekranu, ide na snimanja, u pozorište… Isto kao što i moja mama, koja je stomatolog, ide u ordinaciju. Nije nam to bilo predstavljeno na neki grandiozan način. Od nas šestoro unučadi, a svi smo studirali u inostranstvu, ja sam se jedina vratila da budem sa dedom u poslednjim mesecima njegovog života i uz babu Lulu i medicinsku sestru Lepu, koja nam je postala član porodice. Tada sam počela da ga doživljavam drugačije. Imali smo ozbiljnije razgovore o poslu i životu. Do tada je sve bilo dečja igra. Kada čuju da sam njegova unuka, prvo me pitaju koja sam, pošto nas je više, ali kako sam ovde već šest godina, navikli su se da sam to ja. Onda u šali govorim starijoj sestri da pazi šta radi da ne ispadne da sam ja napravila neku grešku – ispričala je Dina.

-Ljudi su mi često govorili da se čude što sam tako normalna, komunikativna, što pričam sa svima… Šta znači normalna? Takav je bio i Bata i te vrednosti su prenete na nas. Deda je bio narodni čovek. Najlepše mi je kada sam na Kosmaju. Mogu da odem u Pariz kad god hoću, ali nije to to – ispričala je Dina u emisiji “Uranak”.

Dina Živojinović školovala se i živela u inostranstvu, a porodica i nostalgija za Srbijom naterala ju je da se vrati u domovinu:

-Studirala sam književnost na “Sorboni”, komunikacije u Kaliforniji, master iz antiterorizma završila sam u Engleskoj… U Londonu sam radila godinu, dve. Uhvatila me je nostalgija za Srbijom, imala sam “burnout” (pregorevanje), javila se i depresija i shvatila sam da je ono što mi najviše nedostaje porodica. Kada sam došla kod babe i dede, shvatila sam da je i njima porodica najviše nedostajala. Sve se lepo poklopilo i ostala sam ovde.

POVEZANE TEME:

SEĆANJE NA VELIKOG BATU ŽIVOJINOVIĆA: Šest godina od smrti legendarnog srpskog glumca! (VIDEO)

GLUMAC SE POVUKAO SA SCENE ZBOG ZDRAVLJA: “Pišem poeziju, boravim u prirodi, a bolovi su sada podnošljivi!”

INTERVJU, MILOVAN GLOGOVAC, GLUMAC IZ ČIKAGA: Mi jesmo amateri, ali naše predstave radimo sa mnogo ljubavi, što publika oseća

Izvor: Blic
Foto: Printscreen Youtube /K1

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)