Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

LJUDSKOST SE UČI OD MALIH NOGU: Deca cedila limun i prodavala limunadu, sav novac donirali u humanitarne svrhe!

Da dobre i humane ideje uvek dobro i prolaze, pokazuje i primer iz jednog čačanskog privatnog vrtića. Mališani su prošle godine tokom letnjih aktivnosti cedili limun, a onda su prodavali limunadu, ali samo kroz igru. Ove godine su ipak odlučili da tu dobijenu limunadu prodaju, a sav novac uplate u humanitarne svrhe i za lečenje onima kojima je potrebno.

Deca su svoje utiske o pravljenju limunade i “igri prodaje” preneli roditeljima kojima se ideja jako dopala, pa smo u saradnji sa njima ove godine organizovali “Limunijadu” koja je bila humanitarnog karaktera. Deca su napravila i prodala preko 40 litara limunade svojim roditeljima, bakama i dekama i svima onima koji su zeleli da učestvuju u humanitarnoj akciji, kažu za RINU u PPU “Čarolija”.

PROČITAJTE VIŠE:

Limunada se prodavala po ceni od 50 dinara, a prikupilo se 23.000 dinara. Sav taj novac je uplaćen na račune sugrađanki kojima je novac potreban za lečenje.

Jedna donacija bila je za Vojku Jevtović (11.500 dinara), a druga za Nadju Marković(11.500 dinara) .

-Limunijadu je posetio veliki broj ljudi koji su zajedno sa decom našeg vrtića uzivali u hladnom osveženju. Potrudićemo se da “Limunijadu” tradicionalno održavamo svake godine u našem vrtiću. U organizaciji su bila uključena deca i roditelji zajedno sa direktorom Radošem Teofilović i vaspitačima PPU “Čarolija, kažu u ovoj predškolsko ustanovi.

POVEZANE TEME:

PAVLE (4) NE MOŽE DA STOJI, HODA I GOVORI: Boluje od retke genetske bolesti i potrebna mu je naša pomoć!

VELJKO BOLUJE OD NEPOZNATE BOLESTI: Potrebna mu je naša pomoć kako bi dobio dijagnozu u Americi!

“MOJ UNUK SE BORI VEĆ 4 GODINE”: Potresna ispovest Amerikanca koji je motorom došao u Srbiju da pomogne deci oboleloj od raka!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE