Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 83%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 12 months ago

By admin

LJUBAV PREMA DECI NA PRVOM MESTU: Slika srpskog policajca obišla svet, a ovo je njegova teška životna priča!

Izgubio oca još kao beba od samo 6 meseci, ali izrastao u dobrog čoveka. Pre 7 godina, kad je ceo svet saznao za njega, nije bio oženjen i nije imao decu ali je njegov potez ganuo svakog…

Ja nemam svoju, ali svaki put kad vidim tu dečicu kako beže i kako su u strahu meni je vrlo teško, dođe mi i da zaplačem. Doduše, to je moja profesija, ali sam i ja ljudsko biće, tako je pre sedam godina govorio Redžep Arifi, policajac iz Preševa, čija je slika obišla čitav svet!

-Kolege su mi samo rekle da sam izašao na CNN. Nisam znao da me slikaju, niti sam video tu novinarku. Kasnije su mi javili: ” Arifi, evo tebe na CNN, gleda te ceo svet!”. Za mene su sva deca ista, bez obzira na veru i naciju. To za mene nije ništa neuobičajeno, ja to radim svaki dan, rekao je tada ekskluzivno za portal Kurir preševski policajac Redžep Arifi, čija je slika kako grli sirijskog dečačića obišla ceo svet i završila u udarnim terminima svih najgledanijih televizija u svetu.

-Ja nemam svoju decu, ali svaki put kad vidim tu dečicu kako beže i kako su u strahu meni je vrlo teško, dođe mi i da zaplačem. Doduše, to je moja profesija, ali sam i ja ljudsko biće. Ne mogu da budem imun na nečiju nesreću – iskren je bio Arifi dodajući da je posebno tužan kada vidi patnju tog naroda.

-Naročito mi je teško kada vidim tu iznemoglu dečicu, kako jedva hodaju od umora. Kad mogu, ja ih uzmem u naručije i zagrlim – kazao je tada policajac ne skrivajući emocije.

Kolege iz Policijske uprave Vranje kažu za Redžepa Arifija da je dobar policajac, a pre svega dobar čovek. Uz reči hvale za kolegu iz Preševa, zaposleni u PU Vranje naglašavaju da je pre svega savestan radnik i da mu iznenadna popularnost prija, ali da zbog svoje skromnosti to ne pokazuje.

Valjon Arifi kaže da se s Redžepom video pošto je saznao da je popularan, ali da on nije želeo da govori o tome. “Samo je kratko rekao da je to ljudski čin i obaveza svakog humanog čoveka”, kaže Valjon, koji takođe svakodnevno provodi vreme sa izbeglicama u Miratovcu.

U tom delu gde su nastale slike, u selu Miratovac, autobusi UNHCR-a tada su svakodnevno preuzimali veliki broj izbeglica, a policajac Arifi je sa svojim kolegama bio tu kako bi se održao javni red i mir, ali i da ih zaštiti. Te je fotografije retvitovalo više od 700 korisnika Tvitera, a više od 900 ih je označilo kao omiljene.

Podsetimo, slika srpskog policajca koji u naručju drži sirijskog dečaka, uz komentar novinarke BBC “Sirijci imaju samo reči hvale za srpske policajce”, obišla je svet. Fotografiju je na svoj nalog na Tviteru postavila novinarka Radija 4 BBC Menvin Rana, a u opisu fotografije piše i da izbeglice navode da su srpski policajci “prvi koji ih ne tretiraju kao životinje”.

Izgubio oca kao beba

Redžep je izgubio oca, u saobraćajnoj nesreći, kada je imao samo šest meseci. Nije oženjen, nema dece i ima 34 godine. Policajac je Policijske uprave u Preševu, od 2002. godine. Njegov rođak Valjon Arifi rekao je da Redžep uopšte nije bio svestan da njegove slike gleda ceo svet na društvenim mrežama sve dok nije otišao u svoju stanicu, gde ga je o tome obavestio jedan od kolega. Njegova fotografija se inače munjevito raširila na Fejsbuku i Tviteru.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE