Chicago
34°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 7mph SSW
Влажност: 75%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 meseca ranije

By Serbian Times

“LEŽALA JE BEZ SVESTI U MAJČINOM KRILU”: Ovo je priča herojskom činu policajca iz Beograda!

Automobil “mecedes” je jurio kroz Železnik, pa sam i ja krenuo za njim. U jednom trenutku mi se učinilo da se nešto dešava u njemu. Sustigao sam ga i video sliku koju nikada neću zaboraviti u svom život. Devojčica od dve godine bez svesti u naručju majke na zadnjem sedištu. Gledam, gotovo da ne diše…”, počinje svoju priču policijski službenik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd Aleksandar Milićević.

Hrabri policajac nije gubio vreme već je odmah pozvao svoje kolege u dežurnoj službi, a oni dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici kako bi bili spremi za prijem devojčice.

-Bila je velika gužva u gradu. Ja sam samo želeo da što pre stignemo u bolnicu. Išao sam ispred “mercedesa” i pravio mu put. Za manje od 15 minuta stigli smo u “Tiršovu”. Lekari su već bili ispred. Ostao sam skamenjen kada sam video devojčicu na kolicima. Nije otvara oči, plašio sam se da li je živa… Znate, ja imam ćerkicu 20 dana mlađu od ove devojčice. Ne mogu vam opisati koliko sam se uplašio, koliko mi slika mog deteta i ove devojčice vrtelo po glavi…Ostao sam pola sata duže ispred bolnice. Čekao vesti o njoj – kaže Milićević.

Prema njegovim rečima, prva informacija je bila da je dete došlo svesti, ali je i dalje bila kritično.

-U toku dana ponovo sam zvao. Dobio sam ohrabrujuće vesti – devojčica je bila bolje i van životne opasnosti. Više ništa ne znam. Uradio sam ono što bi uradio svaki moj kolega. Samo mi je bilo bitno da spasim dete i u tome sam uspeo. Nastavljam da radim svoj posao onako kako najbolje znam – kaže Aleksandar.

Prema poslednim našim informacijama, devojčica je na odeljenju za neurologiju i nalazi se u stabilnom stanju.

PROČITAJTE VIŠE:

TAKO SE VOLI SVOJA ZEMLJA: Vredni ekolozi izvukli preko 200 vreća smeća iz reke Lim! (FOTO)

PROLAZNICI GA MAZILI: Kod Subotice pronađeno mladunče opasne divlje mačke! (FOTO, VIDEO)

UMESTO PRVOG SVADBENOG PLESA: David i Jovana zaigrali na vrhu jedne od najsurovijih planina u Srbiji! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Nikola Tomić

YOU MAY LIKE