Connect with us

Amerika

LEPŠA STRANA PANDEMIJE: Komšije u Kaliforniji otkrile da su davno izgubljeni rođaci

Published

on

Kada su ustanovili da je ostvro sa koga potiče Erikovo prezime, Newton Island, a o kome je tokom života uzalud pokušavao da otkrije više, zapravo isto ostrvo Njoten Island na kome je odrastao Kjetil, stvar je bila jasnija

Da život ume da bude interesantniji od svakog filma, pokazuje nedavni primer iz Kalifornije gde su dvojica suseda tokom pandemije koronavirusa i mere ostanka kod kuće, saznali da su davno izgubljeni rođaci.

Kjetil Njoten, njegova supruga Zoe i sin preselili su se iz Londona u kalifornijsku četvrt pre nekoliko meseci. Po dolasku su upoznali svoje komšije Erika i Džen Strom, sa kojima su se i zbližili, te počeli da razgovaraju.

U razgovoru između Kjetil i Erika je iskrsla priča o zajedničkom norveškom nasleđu.

Kada su ustanovili da je ostvro sa koga potiče Erikovo prezime, Newton Island, a o kome je tokom života uzalud pokušavao da otkrije više, zapravo isto ostrvo Njoten Island na kome je odrastao Kjetil, stvar je bila jasnija.

Kjetil je odmah pozvao svoju majku na norveškom ostrvu kako bi uradilia mini istraživanje. Sledećeg jutra je stigla potvrda: ne samo da je Erikova porodica sa istog ostrva kao i njegova, već obojica muškaraca imaju istog čukundedu.

“Bili smo oduševljeni, niko nije mogao da veruje”, rekli su oni i naglasili da se sada obe porodice raduju prvom zagrljaju nakon ukidanja karantina i novim zajedničkim uspomenama.

IZVOR: Washingtonpost/Serbian Times FOTO: Zoe Leigh-Njoten

Advertisement