Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 67%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

LEPE VESTI SA KOSOVA: Škole u srpskim sredinama upisuju sve više mališana!

U srpskim sredinama na Kosovu u narednoj školskoj godini biće upisano više prvaka u odnosu na broj učenika koji su ove godine završili osmogodišnje obrazovanje, potvrdio je načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac.

Kako je rekao Zaporožac, ono što je najbitnije jeste da će sve škole na KiM i naredne godine raditi nesmanjenim kapacitetom.

-Jako je bitno da se ni jedna škola na prostoru Kosova i Metohije ne gasi i apsolutno imamo dovoljno dece da bi nastavili u kontinuitetu rad bez ukidanja bilo kog odeljenja, a i škole – objasnio je Zaporožac.

Kako kaže, ove godine na Kosovu i Metohiji je 1.536 osmaka završilo svoje osmogodišnje školovanje, a u novu školsku godinu biće upisano oko 1.700 prvaka.

-Ono sa čim možemo da se pohvalimo je to da je u Kosovskoj Mitrovici prošle godine upisano 149 prvaka dok će ove godine biti upisano 200 prvaka – rekao je Zaporožac.

Osvrnuo se na pisanja medija na albanskom jeziku da će se neke od škola zatvoriti i naveo da se najverovatnije radi o školama koje pohađaju deca na albanskom jeziku.

PROČITAJTE VIŠE:

KURTIJEVI SPECIJALCI SE VRATILI NA KIM: Samo što su pušteni iz pritvora odmah prešli administrativni prelaz Merdare! (VIDEO)

SRPKINJA STUDENT DECENIJE U FRANCUSKOJ: Anđela za godinu dana dala po dve godine na dva fakulteta! (FOTO)

REKLI SU “DA” U GNJILANU: Ljubav im je počela na Svetog Nikolu, a zaprosio je na Božić, pa se venčali na Kosovu! (FOTO)

Izvor: Kosovo Online
Foto: Opština Gračanica

YOU MAY LIKE