Chicago
61°
Cloudy
5:15 am8:23 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 10mph N
Humidity: 72%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
ThuFriSat
70/55°F
73/61°F
81/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

LEKARI ČAČKA PONOS SRBIJE: Šest oftalmologa udružilo snage, drastično smanjili liste čekanja!

Očno odeljenje čačanske bolnice, jedinstveno je u Srbiji po tome što svih šest zaposlenih specijalista oftalmologije radi operacije katarakte najsavremenijom metodom.

– Radi se o metodi operacije katarakte najsavremenijom metodom, to je mikrohirurška, mikroinciziona tehnika. Ono što je intersantno za naše odeljenje je, što je Danica Grujičić, ministarka zdravlja I primetila, a to je da svih šest specijalista oftalmologije, koji ovde rade dva muškarca i četiri koleginice obavljamo ovu metodu, donosno svi smo operatori”, rekla je dr Slađana Ranitović, načelnica očnog odeljenja čačanske Opšte bolnice.

Ona je istakla da su upravo zbog angažovansti svih lekara na očnom odeljenju liste čekanja za operacije katarakte smanjene.

– S obzirom na to da veliki broj nas kolega operiše, čeka se manje, nego u drugim centrima u Srbiji, to je čekanje najviše nekoliko meseci. Mi smo 2019. godine, čak uspeli da ukinemo potpuno listu čekanja, ali malo nas je korona omela i usporila nam rad, međutim, nadamo se da će to I dalje ići brzim tempom, kao I ranije”, pojasnila je dr Ranitović.

Ka Opštoj bolnici u Čačku i očnom odeljenju gravitira čitav Moravički okrug, što je oko 200.000 stanovnika koji ukoliko moraju, dolaze tu na oftalmološke preglede. Dalji planovi su, naravno, usavršavanje rada što podrazumeva nove tehnologije, ali i prijem mladih lekara, kako bi se kadar obnovio.

– Takođe, moram da naglasim, u prethodnoj godini smo dobili veoma vredne aparate zahvaljujući ličnom angažmanu našeg direktora Dejana Dabića I menadžmenta bolnice. Naše čačanske firme i privrednici su kupili dva vredna aparata biomikroskop i kompjuterizovan tonometer, vrednost tih aparata je oko 20 000 evra. Ministarka Grujičoć je prilikom posete je naglasila da je zadovoljna našim radom, obećala je da ćemo dobiti i novi operacioni mikroskop”, zaključila je dr Ranitović.

OSTVAREN NAJHUMANIJI CILJ: Niški lekari dobrovoljno operisali vikendom i liste čekanja više nema!

HEROJI SRBIJE! Lekari iz Niša počeli da operišu vikendom: ‘Nemamo vremena za čekanje, ljudi nam umiru!’

SRPSKI LEKARI POSTAVILI REKORD: U jednom danu 17 pacijenata dobilo nove srčane zaliske!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

SRBIJA SVETSKI ŠAMPION U BASKETU: Amerika pala u finalu posle najvećeg preokreta u istoriji! (VIDEO)
OVO JE RUSKINJA UBIJENA SA DETETOM U PANČEVU: Olga je u Srbiju došla u potrazi za poslom i boljim životom!
PONOSNO PREDSTAVLJA OTADŽBINU: Jokić govorio o Srbiji, popularnosti u Somboru, pa zbunio odgovorom o Kalemegdanu! (VIDEO)
SRPKINJA I NAJMOĆNIJA ŽENA EVROPE: Udali su je za gej sultana koji joj je oslepeo braću, a onda je njen štićenik preuzeo tron!
ANĐEOSKIM GLASOM DIRNULA SRBIJU: Marija (8) otpevala premoćnu pesmu o domovini i raspametila publiku! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
GENIJALNI JOKIĆ DOVEO DENVER DO PRVE POBEDE U FINALU: Srpski košarkaš upisao tripl-dabl i oborio rekord star 25 godina (VIDEO)
KOSOVO JE SRCE SRBIJE, NEKA CEO SVET NAUČI: Mirotić poslao moćnu poruku Novaku Đokoviću!