Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

LAZAR SA 4 GODINE POSTAO POLJOPRIVREDNIK: Danas vozi traktor i ređa sve petice u školi! (FOTO)

Jedanaestogodišnji Lazar Arsić iz Leskovca biće najmlađi učesnik ovogodišnje manifestacije „Dani kruške“ u Vučju, a ljubav prema ovom dragocenom voću probudila mu se već sa 4 godine, od kada pomaže svojim roditeljima u rezanju i branju njihovog voćnjaka u selu Vina.

Kako je za portal juGmedia ispričao ovaj vredni dečak, kada poraste želeo bi da bude programer, ali i da nastavi da održava kruške, odnosno da voćnjak svojih roditelja ne napusti.

–Volim kruške, nekako uživamo kada ih gajim, teško je kada naberemo gajbu jer ja moram da oteram odmah da vozimo za prodaju. Međutim, beru se u toku letnjeg raspusta pa mi to ne utiče na učenje – ispričao je Lazar, koji je inače odličan đak Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Leskovcu.

Gajenje voća ne uskraćuje mu ni vreme sa drugarima jer, inače sa svojom porodicom vikende provodi na selu, na svežem vazduhu i u prirodi.

Lazar ima i mlađeg brata Dušana koji ide njegovim stopama, te tako sa 4 godine već pomaže u voćnjaku.

–Sami smo želeli da pomognemo mami i tati. Režem i berem kruške i zatim ih vozimo – objašnjava Lazar, budući programer, a sada već, može se slobodno reći, mali poljoprivednik.

Njegovi roditelji Igor i Marina su svoju ljubav prema kruškama, višnjama i šljivama preneli i na svoje dečake i na taj način u eri interenta, tableta i mobilnih telefona, uspeli, možda nemoguće, a to je da svoju decu odvoje od virtuelnog sveta.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: JugMedia

YOU MAY LIKE