Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 11mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 29.89"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
57°F
57°F
54°F
54°F
52°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 39°F
48°F / 37°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

KRVAVI PIR U KANADI: Deset ubijenih, 15 ranjenih, napadači i dalje na slobodi

Kanadska policija je saopćila kako je u potrazi za dvojicom osumnjičenih za koje se veruje da su napadima nožem ubili 10 i ranili najmanje 15 ljudi u pokrajini Saskačevan.

Policija je imenovala Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona kao dvojicu osumnjičenih.

Napadi su prijavljeni rano ujutro po lokalnom vremenu, a policija je izdala upozorenje od opasnih osoba u celoj pokrajini. Do poslepodneva su slična upozorenja izdata i u susednim pokrajinama Alberti i Manitobi.

Početna faza istrage

Komandant Kraljevske kanadske konjičke policije Saskačevan, rekla je kako vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promenili vozila.

“Njihova lokacija i smer putovanja su nepoznati. Užasno je što se danas dogodilo u našoj pokrajini”, rekla je Blackmore.

Kazala je i da je policija još uvek u početnoj fazi istrage, kako pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika i jesu li bili poznati policiji. Nije mogla navesti motiv napada, dodaju agencije.

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ranjene osobe.

Dodatne snage angažirane

Policija je poručila kako se čini da su neke od žrtava bile na meti osumnjičenika, dok su druge nasumično napadnute. U potrazi za osumnjičenima policija je angažirala dodatne snage.

Možda ima dodatnih ranjenih žrtava koje su se same prevezle u razne bolnice, rečeno je novinarima na konferenciji za novinare.

Izvor: Al Jazeera Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE