Chicago, IL
55°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 6mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.91"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
54°F
52°F
52°F
54°F
57°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

KRILI SMO DA SAM POVREĐEN I DA NOSIM ŠTAKE: Mitrogol otkriva šta se dešavalo na Svetskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na Mundijalu u Kataru. U konkurenciji Brazila, Švajcarske i Kameruna, Orlovi su zauzeli poslednje mesto u grupi, sa samo jednim bodom.

Srbija nije prošla grupnu fazu, a tokom celog turnira selektor Dragan Stojković žalio se na povrede fudbalera. Jedan od onih koji nije otišao spreman na Svetsko prvenstvo bio je i Aleksandar Mitrović. Težina njegove povrede nije dospela u javnost.

– Mi smo to malo krili… Dve nedelje bio sam u Srbiji, bukvalno na štakama nedelju dana. Kada sam ostavio štake, išao sam na terapije. radio sam sa svojim fizioterapeutom od osam ujutro do četiri, pet uveče… Ceo dan sam se trudio. Bilo je pitanje da li ću, ili neću moći. Imao sam naprsnuće… Dba naprsnuća! Postavljalo se pitanje da li će zarasti?! Na kraju su zarasle, ali ne baš potpuno – otkrio je za Sportski žurnal Aleksandar Mitrović.

Postojao je strah kod Aleksandra Mitrovića, koji će u februaru dobiti priznanje Zlatna lopta FSS, da neće moći da igra na Mundijalu u Kataru.

– Strahovao sam, ali… U kakvoj god da sam situaciji uvek razmišljam da ima neko ko je u goroj. Radio sam sve što je bilo do mene… Terapije, treninge, ništa nisam prepuštao slučaju. Sve što sam mogao, uradio sam. Hvala Bogu, sve je sraslo i sve je na kraju ispalo korektno. Iako nisam bio 100 odsto fit, uspeo sam da odigram tri utakmice, dam maksimum – istakao je Aleksandar Mitrović.

Izvor: Sportski žurnal Foto: Printscreen Twitter @Squawka

YOU MAY LIKE