Connect with us

Amerika

KRENULA ISPLATA KORONA-POMOĆI U SAD: Na račune građana već legle prve uplate od 1.200$

Published

on

Istraživanja pokazuju da se novac vlade najčešće odvaja za kupovinu osnovnih životnih namirnica i goriva

Kako je Serbian Times već najavio, prve uplate pomoći američke vlade za oko 80 miliona Amerikanaca pogođenih pandemijskom krizom, krenule su ove nedelje.

Ministar finansija Steven Mnuchin ranije je rekao da će prvi direktni depoziti IRS-a leći 17. aprila, međutim, čekovi su već krenuli da pristižu.

ODLIČNA VEST ZA SVE U AMERICI! IRS ubrzao proceduru, uplate od 1200$ stižu već u ponedeljak!

Na društvenim mrežama mnogi građani su izrazili zahvalnost ili se samo pohvalili novcem koji im je legao na račune.

Među njima se nalaze oni sa bruto primanjima do 75.000 dolara koji ostvaruju pravo na 1.200 dolara po odrasloj osobi. Prag za bračne parove iznosi 150.000 USD – oni su imali pravo na 2.400 USD, dok roditeljima sleduje 500 USD za svako dete mlađe od 17 godina.

Zvaničnici su upozorili građane koji nisu primili ček da svoj status isplate provere na IRS.gov. Oni će u tu svrhu do kraja nedelje pokrenuti posebnu stranicu Get My Payment.

Očekuje se da će jednokratnu pomoć primiti između 125 i 150 miliona Amerikanaca koji nisu stigli da apliciraju u prvom krugu, pre svega zbog toga što nisu platili porez za 2018. i 2019. godinu, te IRS-u nisu podneli svoje podatke o direktnom depozitu.

Istraživanja pokazuju da se novac vlade najčešće odvaja za kupovinu osnovnih životnih namirnica i goriva.

Nadležni savetuju građane da finansijsku pomoć pored toga iskoriste i za otplatu nagomilanih dugova, kako bi bili mirni u neizvesnom periodu koji je pred nama.

IZVOR: The Washington post FOTO: Shutterstock

Advertisement