Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

KRAJ BURNOG ŽIVOTA: Preminula Šinejd O’Konor, pevačica rajskog glasa. Sve je krenulo nizbrdo kada je u TV emisiji napala papu…

Danas nas je napustila Šinejd O’Konor u 57. godini. Nakon mnogo godina bitke sa mentalnim zdravljem i 18 meseci nakon što je preminuo njen 17-godišnji sin Šejn.

Presudni momenat za nju se desio pre trideset godina.

Tada 26-godišnja irska pevačica Šinejd O’Konor dobila je poziv za gostovanje u najpopularnijom šou ‘Saturday Night Live’, u kojem je trebala pevati dve pesme – naslovnu s novog albuma i obradu pesme ‘War’ Boba Marlija. Na probi za ‘War’ završila je pesmu pokazavši sliku afričkog deteta, što su producenti odobrili jer su mislili kako je dobro skrenuti pažnju na probleme Trećeg sveta. Međutim, niko nije ni slutio šta će se zapravo dogoditi tokom nastupa uživo. Kad je emisija krenula, tokom izvođenja pesme ‘War’ izraz racial abuse zamenila je sa child abuse, a završila ju je rečju evil i pokazala fotografiju pape Jovana Pavla II, koju je pred milionskim auditorijumom i pocepala. Rekla je:

“Fight the Real Enemy!” i komadiće pocepane fotografije pobacala na pod.

Nastao je tajac, a ekipa šou ostala je u šoku. Za vreme reklama i kasnije stiglo je 4.500 poziva ljutitih gledalaca u sat vremena. I od tada je njena karijera krenula silaznom putanjom i nikada nije uspela da se vrati na staru slavu.

Nakon toga izašla je na scenu Medison Skver Gardena te 1992. godine, moglo je da se predoseti da će uslediti snažna reakcija publike. U pitanju je bio događaj kojim se obeležavalo 30 godina karijere Boba Dilana, a mlada Šinejd O’Konor iz Irske je tu bila kako bi otpevala njegovu pesmu “I Believe In You”.

Kolega muzičar i kantri zvezda Kris Kristoferson je najavio O’Konor kao nekoga čije se ime povezuje sa hrabrošću i integritetom. Ipak, kada je kročila na binu, dočekana je sa zvižducima i negodovanjem njujorške publike. Muzičari oko nje imali su nameru da krenu sa sviranjem, ali je ona ubrzo odmahnula rukama, pokazavši im da je plan promenjen. Zaleđenim pogledom je skenirala prizor ispred sebe, a onda joj je prišao Kristoferson i tiho šapnuo da ne dozvoli da je skotovi savladaju.

“Nisam savladana”, odlučno je odgovorila i počela da peva pesmu “War” Boba Marlija bez pratnje muzike. Posle samo par stihova je prestala i opet se mirno suočila sa besom koji joj je bio namenjen.

Proslavila se emotivnom obradom pesme „Nothing Compares 2 U“, kada ju je ceo svet zavoleo nakon što je 1990. objavila ovu pesmu.

Muzička zvezda pre samo 18 meseci izgubila je sina, koji je imao 17 godina kada je preminuo, a od tog trenutka vodila je borbu za svoje mentalno zdravlje, piše „DailyMail„.

Ljubavni život O’Konor bio je bogat jer se udavala čak četiri puta.

Pevačica je rođena 8. decembra 1966. godine u Dablinu.

POVEZANE TEME:

60 GODINA NA BALKANU I U HOLIVUDU: Bjela podelio fotografiju koja je izazvala haos na mrežama! (FOTO)

DRAMA NA LETU IZ BEOGRADA U LONDON: Putniku naglo pozlilo, avion preusmeren u Prag!

OSKAROVAC PROSLAVIO POBEDU: Kevin Spejsi oslobođen svih oštužbi za seksualno zlostavljanje!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @oconnor.sinead

YOU MAY LIKE