Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 45%
Pressure: 30"Hg
UV index: 4
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
63°F
64°F
63°F
63°F
63°F
TueWedThuFriSat
70°F / 63°F
68°F / 50°F
59°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

KOSOVSKA SVETINJA NA UDARU LOPOVA: Opljačkana crkva Svetog Nikole u Štrpcu!

Nepoznati počinioci tokom noći obili su i opljačkali kancelarije crkve Svetog Nikole u Štrpcu na Kosovu i Metohiji, potvrdio je sveštenik Siniša Milenković.

“Da, kancelariije su obijene i Kosovska policija je trenutno na licu mestu, gde vrše uviđaj”, rekao je Milenković. Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić saopštio je da je građane ovog mesta “duboko uznemirila informacija da je noćas opljačkana kancelarija crkve Svetog Nikole u Štrpcu”.

Jevtić se sastao sa komandirom policijske stanice Draganom Stevanovićem i zatražio da se preduzmu sve radnje u cilju što hitnijeg indetifikovanja izvršioca ovog krivičnog dela, prenosi Telegraf pisanje Tanjuga.

“Opština Štrpce i njeno rukovodstvo najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin onih koji ne prezaju ni od čega, pa na ovaj način ne samo da pljačkaju, već i skrnave svetinje”, zaključuje se u Jevtićevom saopštenju.

Crkva Svetog Nikole u Štrpcu podignuta je u 16. veku i predstavlja jedan od spomenika kulture od izuzetnog značaja.

PROČITAJTE VIŠE:

SVE SE MOŽE KAD SE SRBI SLOŽE: Crkva u Hamburgu dobila nove freske, sveštenstvo i parohijani ujedinjeni oko svetinje!

POČINJE OBNOVA UNIŠTENE SVETINJE: Rajkova crkva u Prizrenu podignuta je 1348. godine, a sada će dobiti novo ruho! (FOTO)

SIMBOL OBNOVLJENE SRBIJE: Stara crkva u Kragujevcu je bila je mnogo više od bogomolje, a evo koja je bila njena funkcija! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Wikimedia Commons

YOU MAY LIKE