Connect with us

Amerika

KORONA PROTIV AMERIKE: U kojim državama ima najviše a u kojim najmanje obolelih

Published

on

U SAD je trenutno više od četvrtine ukupno zaražene svetske populacije od koronavirusa, gde je do sada potvrđeno 465.329 pozitivnih slučajeva.

Najgora situacija je u Njujorku, državi u kojoj je registrovano više od 160.000 inficiranih, a broj preminulih prešišao 7.000. Pored Velike Jabuke, najveće sledeće žarište predstavlja Nju Džerzi, sa 51.027 potvrda kovida19 i 1.709 smrtnih slučajeva, a u vrhu liste je i Mičigen. U ovoj državi ima upalo manje registrovanih građana kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa u odnosu na drugoplasirani Nju Džerzi, ali je stopa smrtnosti poprilično visoka – čak 1076 preminule osobe.

U Američkoj Samoi nema nijednog slučaja zaraze, samo 11 potvrda ima ostrvo Severna Mariana (severno od Palau), tačke u Tihom okeanu koji je poslužio kao tampon protiv virusa. Dva broda koja su bila u karantinu u vodama SAD, Grand i Dajmond princes imaju takođe po 49, odnosno 103 potvrđena slučaja kovida19. Na Grandu je po povratku sa Havaja do San Franciska registrovan prvi broj lica zaraženih korona virusom, od koje je preminulo ukupno troje ljudi, dok na Dajmandu nije bilo smtnih ishoda.

Do sada je u Americi zabeleženo 16.672 smrti od koronavirusa, poslednjih dana dnevni skor dostizao je do 2000 smrtnih slučajeva, a danas je ta brojka pala na 1318.

Broj onih koji su se oporavili u SAD iznosi 27,379 , odnosno 23 odsto.

TEKST: Serbian Times FOTO: Printscreen

Advertisement