Connect with us

Balkan

KONTROVERZNA INICIJATIVA: Peter Handke da dobije ulicu u Srebrenici!

Published

on

Predstavnici Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske podneli su predlog Skupštini opštine Srebrenica da Ulica maršala Tita bude nazvana po kontroverznom nobelovcu, književniku Peteru Handkeu.

Predsednik ovog udruženja Vojin Pavlović rekao je Srni da je “apsurdno da jedino u Srebrenici postoji Ulica maršala Tita”.

On je naveo da u “Istočnoj alternativi” smatraju da je “nedopustivo da nijedna ulica u ovom mestu ne nosi naziv po imenima značajnih srpskih istorijskih ličnosti, književnika, naučnika, prosvetitelja i junaka ili po značajnim događajima umesto što nose nazive iz propalog, zabludnog perioda takozvanog bratstva i jedinstva”.

Podsetimo, Peter Handke je poznat po podršci srpskom narodu za vreme građanskih ratova 1990-tih, a mnogi su mu zamerili bliskost sa režimom Slobodaana Miloševića. Bošnjački mediji su svojevremeno osuđivali njegov stav prema zločinu u Srebrenici. Zbog njega su organizovani i protesti u Stokholmu kada je primao Nobelovu nagradu, a Kanton Sarajevo i Kosovo proglasili personom non grata.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / tvk3

Advertisement