Connect with us

aktuelno

KONTRADIKTORNE INFORMACIJE: Patrijarh je ipak živ, ali u izuzetno teškom stanju!?

Published

on

Zdravstveno stanje patrijarha Irineja se pogoršalo u toku noći. Međutim, kako tvrde zvanični izvori iz SPC, a prenose mediji, informacija da je Patrijarh preminuo, a koju je prenelo nekoliko medija, nije tačna.

“Živ je. Nije dobro, ali je živ”, nezvanično saznaje Kurir, koji prenosi da je patrijarh u izuzetno teškom stanju.

Patrijar Irinej u izuzetno je teškom zdravstvenom stanju i trenutno je priključen na aprate za održavanje rada vitalnih organa. Lekari se bore za život patrijarha Irineja, piše Blic.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90), kako zvanično tvrde iz SPC i VMC “Karaburma” gde se leči, u teškom je stanju.

Nova.rs je prethodno objavila vest da je patrijarh preminuo, na VMC Karaburma, gde se lečio od koronavirusa. Za Nova.rs ovo su potvrdila dva nezavisna izvora – izvor iz SPC, i izvor blizak lekarima na VMC, gde se patrijarh leči već dve nedelje. Kako je novinarima ispričao jedan od vladika iz SPC, oni su oko podneva obavešteni o smrti patrijarha.

Nekoliko medija bliskih vlasti – Novosti.rs, Republika.rs, Informer.rs i Objektiv.rs, takođe su pustili vest o smrti patrijarha, posle čega su je povukli i naveli da je u teškom stanju.

Da podsetimo, SPC je jutros objavila sledeće saopštenje:

“Došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica COVID 19. Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije prati opšte i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izveštavana”, saopštila je SPC.

Inače, o patrijarhu brine konzilijum lekara na čelu sa Komandantom bolnice pukovnikom docentom Ivom Udovičićem. Podsetimo, patrijarh Irinej nalazi se u Vojnoj bolnici na Karaburmi od 5. novembra gde je primljen nakon pozitivnog nazofaringalnog brisa pozitivnog na korona virusa, radi praćenja i lečenja.

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Youtube / NOVA S

Advertisement