Chicago
50°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 45°F
Ветар: 17mph SW
Влажност: 56%
Притисак: 29.8"Hg
УВ индекс: 2
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

KONSTRAKTA IZAZVALA HAOS NA MREŽAMA: Optužuju je za podršku ruskom napadu na Ukrajinu, oglasio se i RTS! (FOTO)

Tviterom se širi Konstraktina fotografija i svi gledaju u stočić koji navodno simbolizuje slovo “Z” – simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu. Ovakva učitavanja otišla su toliko daleko da ljudi na Tviteru taguju zvaničan nalog Evrovizije i pozivaju da se srpskoj predstavnici zabrani učešće na takmičenju.

Konstraktina uskršnja fotografija izazvala je lavinu komentara, jer je oblik stočića podsetio na slovo „Z“ i to „ne može da bude slučajno“, navode besni korisnici Tvitera zbog kojih je čitava rasprava otišla i korak dalje – pa su sada umešani i međunarodni evrovizijski fanovi koji taguju zvaničan profil Evrovizije.

„Hej, Evrovizijo, da li si videla ovo? Liči na Putinov znak „denacifikacije“, zar ne? Slučajnost? Ne“, glasi jedan od Tvitova koji je označio zvaničan profil Evrovizije.

I takav tvit nije izolovan slučaj.

U moru drugih, Konstrakta se označava kao “Putinofilka” i “Rusofilka”, a korisnici Tvitera pozivaju na njeno kenselovanje.

Ima i onih, s druge strane, koji navode da je ovo “zlonamerno učitavanje” i da je svaka povezanost sa slovom “Z”, zaista slučajnost.

“Konstrakta je u više navrata stavila do znanja da je levičarka i da nije nikakva konzerva, te je ovo veoma zlonamerno učitavanje”, glasi tvit koji je stao u Konstraktinu odbranu.

Sto koji će koristiti na nastupu nema nikakve veze sa stolom koji je korišćen za Uskršnje promo fotografije – s tim u vezi, on nije u obliku slova „Z“, piše portal Nova.rs koji je došao do fotografije scenografije koja će biti upotrebljena na međunarodnom takmičenju..

Povodom napada na Konstraktu, oglasila se i Radio Televizija Srbije koja oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“.

“Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu”, navode oni u saopštenju.

„Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno“, dodali su oni.

“Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu”, zaključili su u saopštenju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @KemalSBeganovic

YOU MAY LIKE