Chicago, IL
66°
Fair
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 39%
Pressure: 30"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
66°F
64°F
63°F
61°F
59°F
TueWedThuFriSat
66°F / 61°F
66°F / 48°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F
52°F / 41°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

KOMANDIRI ZAVRŠILI HUMANO HODOČAŠĆE: Za 9 dana prešli peške 440 kilometara do Ostroga za malu Anastasiju! (FOTO)

Šest pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu prešli su pešice za devet dana 440 kilometara od Beograda do Ostroga kako bi pomogli da se što više novca prikupi za lečenje male Anastasije Zafirović iz Beograda koja boluje od cerebralne paralize, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Osmogodišnja Anastasija je zbog komplikacija na rođenju, navode, ostala bez kiseonika u mozgu što je dovelo do njegovog velikog oštećenja i cerebralne paralize od koje se vec godinama leči za šta su joj potrebna sredstva za fizikalne tretmane, rehabilitaciju i tretmane matičnim celijama.

-Pripadnici Službe Miloš, Boris, Aleksandar, Marko, Predrag i Milan krenuli su na put 23. marta 2024. godine iz manastira Rakovica, u kome počivaju mošti blaženo počivšeg patrijarha Pavla, do manastira Ostrog, u kome se nalaze mošti Svetog Vasilija Ostroškog. Oni su na ovom putu stekli podršku mnogih pojedinica i organizacija koji su ih, vidno iscrpljene, aplauzom dočekali ispred Ostroga. Naši komandiri su dnevno pešice prelazili oko 50 kilometara što je osim fizičke iscrpljenosti donelo i očekivane povrede koje prate ovakav put, ali su sva šestorica ponosna što su zajedno završili “hodočašće” za Anastasiju – naveli su.

U Upravi za izvršenje krivicnih sankcija su dodali i da su zahvalni zaposlenima, kao i široj javnosti, koja je, osim podrške komandirima i finansijski pomogla ovu humanitarnu akciju fondacije “Budi human”.

Miloš Marjanović (40), nadzornik straže u Okružnom zatvoru u Beogradu, kaže za Kurir da put nije bio nimalo naivan, ali su imali jaku motivaciju.

-Put nije nimalo naivan, bio je pun iskušenja, bilo je i povreda, ali i mnogo lepih trenutaka. Čuli smo se sa mamom male Anastasije i baš smo srećni što smo uspeli da stignemo do cilja – kaže on i dodaje da nije očekivao takav lep doček u manastiru.

Budi human

Pošaljite 963 na broj 3030

Svi koji žele mogu da uplate novac za lecenje osmogodišnje devojcice, to mogu da urade na žiro racun fondacije „Budi human” na broj 160-6000000843926-68 ili slanjem broja 963 na broj 3030.

PROČITAJTE VIŠE:

ZAVRŠIO HUMANITARNO HODOČAŠĆE: Slavko prepešačio 250 km i skupio 830.000 dinara za bolesnu decu! (FOTO)

“NA SVETU GORU ULAZIM SA MIHAILOM”: Glumac Mikica Petronijević krenuo u hodočašće do Hilandara sa sinom koji boluje od autizma! (FOTO)

KOMANDIRI KRENULI PEŠKE OD MANASTIRA RAKOVICA DO OSTROGA ZA MALU ANASTASIJU: U humanom hodočašću za zdravlje naših mališana! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE