Connect with us

Amerika

KOLUMNISTA PITA GRADONAČELNICU ČIKAGA: Koliko će još beba biti ubijeno u ratovima uličnih bandi?

Published

on

“Jednogodišnjak je upucan u svom auto sedištu. Trogodišnjak je mrtav. Dve devojčice ubijene su u dva odvojena incidenta u vatrenom obračunu uličnih bandi dok su bile u svojim kućama. Trogodišnja devojčica upravo je upucana u grudi dok se igrala ispred svoje kuće”

Kolumnista lista “Chicago tribune” Džon Kes u najnovijem tekstu osvrnuo se na reku nasilja koja je tokom prošlog meseca preplavila Čikago i tim povodom se obratio gradonačelnici Lori Lajtfut. S obzirom na to da se ovog vikenda proslavlja Dan nezavisnosti, dao je upozorenje da građani drhte i zamoreni prestaju da broje žrtve.

FATALNI “FATHER`S DAY” U ČIKAGU: Čak 104 čoveka upucana, 14 ubijeno, među njima trogodišnji dečak i više tinejdžera!

Prenosimo vam najzanimljivije delove kolumne, a originalni izvor možete da pronađete na kraju teksta.

FATALNI DAN OČEVA: Nastradao trogodišnjak i 13 drugih građana za sano jedan dan

Lori Lajtfut mora da se zapita koliko će još beba biti ubijeno u ratovima uličnih bandi u Čikagu?

Jednogodišnjak je upucan u svom auto sedištu. Trogodišnjak je mrtav. Dve devojčice ubijene su u dva odvojena incidenta u vatrenom obračunu uličnih bandi dok su bile u svojim kućama. Trogodišnja devojčica upravo je upucana u grudi dok se igrala ispred svoje kuće.

Čikaška reka nasilja teče gradom ubistava, u kom je 96 ljudi ubijeno u periodu od 28 dana. I dok ovo čitate, sve su veće šanse da će među njima nađe još dece…

NEKI OD UBIJENIH TOKOM JUNA: Ima i tinejdžera, straijih građana…

Vreme je da zaustavite krvarenje. Vreme je da prestanete da kukate, to je prioritet, i da počnete da vodite grad.

Iako je digla ruke od policije, ipak je u sredu najavila zaokret od 180 stepeni. Sada su joj potrebni iscprljeni policajci da očiste problematična područja i izvrše hapšenja, uprkos protivljenu levičara…

Primetite da Black Lives Matter i njihovi saveznici ne vode oštre demonstracije zbog toga što su crnačka i smeđa deca ubijena u Čikagu. Te mrtve bebe za njih nemaju nikakvu političku korist. Njihovi životi ne daju prednost aktivistima pred novembarske izbore. Tako da se ti životi ignorišu. Ali Lajtfut ih ne može ignorisati. Ona je gradonačelnik…. i ne može Trampa zauvek koristiti kao štit….

Gospodin J.B. Pritzker neće joj pomoći. On je mekani milijarder, koji želi da bude voljen i misli da može da postane predsednik. Jedino za šta se brine je utisak koji ostavlja…

Kamere ga uhvatile: Ubica beži ulicama Čikaga

Vodite grad kao što je Čikago sa iskusnim ljudima, koji imaju petlju da gradonačelniku kažu najvažniju reč u politici “ne”. Ali ona nema ljude da joj kažu ne, zbog čega i ona i grad ispaštaju.

Policijska uprava u Čikagu je demoralizovana, iscrpljena i zbunjena, i mnogo toga je njen vlastiti propust… Zar nije shvatila da ne može upravljati policijskim odeljenjem iz Gradske kuće?

“Trebaju nam ljudi”, izjavio je policajac… A treba i vremena. A kad je beba ubijena, nemamo vremena. Ona to otkriva. Loš utisak ne ostavljaju hapšenja koja su napravljena, već bebe koje su ubijene u uličnim obračunima bandi.

IZVOR: Chicago tribune FOTO: Chicago city

Advertisement