Chicago, IL
68°
Sunny
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 14mph S
Humidity: 35%
Pressure: 29.66"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
68°F
64°F
59°F
57°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
46°F / 32°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

KOLIKO VREDI ŽIVOT U ČIKAGU? Devet osoba ubijeno za vikend, 39 ranjeno, niko nije uhapšen!

Najmanje devet osoba poginulo je za vikend u oružanim napadima u gradu Čikagu (bez predgrađa). Po izveštajima lokalne policije, još najmanje 39 ljudi, uključujući tu i trogodišnjeg dečaka, ranjeno je u pucnjavama koje su se dogodile u petak, subotu i nedelju ujutru.

Pet osoba koje su ubijene za samo četiri sata, između ponoći i 4 sata ujutro, učinili su prethodnu subotu najubistvenijim danom u Čikagu u pooslednjih nekoliko meseci, prema podacima Čikago San Tajmsa. Nedelja nije zaostajala, sa 4 smrtna slučaja.

Krvava subota

Dvojica muškaraca, starosti 29 i 34 godine, pogođena su iz crvenog vozila u pokretu oko 15 minuta posle ponoći u južnoj Sent Luis aveniji, saopštila je čikaška policija.

I dok je 34-godišnjaku pogođenom u glavu na licu mesta konstatovana smrt, 29-godišnjak je pogođen u oko i ruku i odveden je u bolnicu Maunt Sinaj, gde je preminuo.

Sledeća žrtva je bio muškarac (31), koji je pronađen ustreljen, u Vest Pulmanu. Policija je njegovo telo pronašla sa ranama od metka oko 12:50. Nešto kasnije preminuo je u bolnici.

Još jedan muškarac (21) ubijen je tokom svađe u Ist Garfild parku na Ist Sajdu. On se svađao sa ženom oko 2:40 ujutro kada je drugi muškarac prišao i počeo da puca, pogodivši ga tri puta. I on je hospitalizovan, ali je ubrzo preminuo.

Muškarac (33) stajao je pored svog automobila oko 3:50 ujutro u ulici Nort Orlins, kada je neko iz plavog džipa počeo da puca. OU bolnicu je dovežen sa ranom na grudima i nije preživeo, saopštila je policija.

U pucnjavi u kojoj nije bilo žrtava, trogodišnji dečak ranjen je u subotu ujutro oko 10:45 dok je bio u kući u Kalumet Hajts. On je prevezen u bolnicu, a kasnije je prebačen u dečiju bolnicu i život mu nije ugrožen, saopštila je policija.

Prokleta nedelja

Vozač šlepera koji je radio svoj posao u nedelju ujutro smrtno je pogođen u Inglevudu, saopštila je policija. 27-godišnjak, koji još nije identifikovan, prevozio je robu kada je neko prišao i otvorio vatru. Odveden je u Medicinski centar Univerziteta u Čikagu, gde je umro.

Pet osoba je ustreljeno u nedelju ujutro u južnom Ostinu na Vest Sajdu. Tri muškarca i dve žene sedeli su na tremu oko 3:05 ujutru kada se zaustavio beli terenac i dva muškarca otvorila vatru, saopštila je čikaška policija.

Dvadesetogodišnjak je dva puta pogođen u nogu i jednom u ruku i odveden je u Medicinski centar Univerziteta Lojola, gde je bio u teškom stanju. Muškarac (18) je pogođen u leđa, a žena (41) pogođena je u nogu, saopštila je policija. Oboje su prebačeni u bolnicu Stroger, gde su bili u teškom stanju. 42-godišnji muškarac i 47-godišnja žena pogođeni su metkom u levu butinu i nalaze se takođe u teškom stanju, saopštila je policija.

Niko od osumnjičenih za ubistva i ranjavanja još uvek nije uhapšen.

Izvor: ABC 7 Foto: Youtube

YOU MAY LIKE