Chicago
64°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 6mph NNE
Humidity: 88%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“KO NAS TERA DA IGRAMO SA DINAMOM DOK KAPLJE KRV NAŠEG UBIJENOG NAVIJAČA”: Reči grčkog kluba slamaju srce!

Fudbalski svet šokiralo je ubistvo navijača AEK-a u Atini. Grčki šampio objavio je novo saopštenje u kojem traži žestoku kaznu za Dinamo zbog navijačkih nereda koji su se dogodili u glavnom gradu Grčke u ponedeljak uveče, a u kojima je život izgubio 29-godišnji Mihalis Katsuris.

Izvori iz policije su navode da još nije izvesno da je ubica iz Hrvatske, već je moguće da je u pitanju Grk, pa istraga ide u svim pravcima, prenosi protothema.gr. Grčka javnost žali zbog gubitka 29-godišnjeg Mihalisa koji je nasmrt izboden nožem, a poznato je i stanje preostala tri povređena navijača.

Od preostale trojice povređenih koji su hospitalizovani, najmlađi (21), koji je u najtežem stanju, ima višestruke hematome na glavi od brojnih udaraca. Njegovo stanje je stabilno i lekari prate kako će se hematomi razviti u naredna 24 sata. Drugi najteže povređeni je navijač AEK-a koji većinu vremena živi u Francuskoj i došao je u Nju Filadelfiju, predgrađe Atine, po sezonsku kartu. Ima i teške povrede glave, mozga i polomljene kosti u donjem delu leđa. Detalji napada na ovog navijača AEK-a zvuče dramatično jer je pokušao da se sakrije u jarak, a huligani su mu naneli opekotine po telu nedefinisanim dimnim sredstvom i tukli su ga pajserima.

I treći navijač AEK-a ima hematome na glavi, ali je u boljem stanju. Kako čelnici atinskog kluba više puta naglašavaju – i preminuli Mihalis Kacuris i trojica navijača koji se nalaze u bolnici žrtve su hrvatskih i grčkih kriminalaca, kao i veoma neprofesionalnog odnosa policije.

AEK se ponovo obratio javnosti, ali pre svega UEFA, a saopštenje prenosimo u celosti:

-Potpuno isto pitanje koje muči naše navijače, što doznajemo zadnjih sati na sve načine, muči i nas: Kako je moguće da nakon varvarskog ubistva Mihalisa od strane čopora kriminalaca iz Hrvatske, AEK može ući na teren i igrati protiv ove ekipe? Hoće li neki od njegovih ubica biti na tribinama? Hoće li onde biti njihovi saradnici u zločinu koji danas na društvenim mrežama slave ubistvo koje su počinili njihovi prijatelji?

Oni koji proklinju naš svet i ponose se ubistvom koje su počinili njihovi saradnici u organizovanom kriminalu? Ko nas zapravo tera da tu utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško povređenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovde došli ubijati sastavni deo organizacije s kojom moramo igrati fudbal? Je li lobiranje Hrvata u okvirima UEFA važnije od ljudskih života koje su ubice oduzele? I zahteva li dobrobit evropskog fudbala da naše igrače teramo da igraju kao da se ništa nije dogodilo?

Postoji samo jedan način: Trenutna i stroga kazna odmah! Civilizovani evropski fudbalski svet to čeka. Zajedno s AEK-om! – stoji u saopštenju.

PROČITAJTE VIŠE:

UHAPŠEN HRVAT OSUMNJIČEN ZA UBISTVO: Pokušao da pobegne u Albaniju, grčka policija ga uhvatila na granici! (FOTO)

POZNATI SVI DETALJI TRAGEDIJE: Evo ko je ubijeni navijač i kako je proveo poslednje trenutke! (FOTO, VIDEO)

LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: Još jedan navijač AEK-a u kritičnom stanju posle napada hrvatskih huligana!

Izvor: Sportal
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE