Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 3mph S
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
81/64°F
75/54°F
59/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

KIJEVSKE SNAGE DRONOVIMA NAPALE MOSKVU: Oštećena zgrada u poslovnoj četvrti! (VIDEO)

Rat u Ukrajini ušao je 524. dan. Kijevske snage su tokom noći izvele napad na Moskvu i Moskovsku oblast sa tri bespilotne letelice. Ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koja su pokušala da ih napadnu u Crnom moru.

Ruski patrolni brodovi uništili su tri ukrajinska bespilotna čamca koja su pokušala da ih napadnu u Crnom moru, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

-Oružane snage Ukrajine noćas su bezuspešno pokušale da trima bespilotnim čamcima napadnu patrolne brodove ‘Sergej Kotov’ i ‘Vasilij Bikov’ Crnomorske flote. Ruski brodovi su kontrolisali plovidbu na jugozapadu Crnog mora, 340 kilometara jugozapadno od Sevastopolja. Prilikom odbijanja napada, sva tri neprijateljska bespilotna plovila uništena su vatrom iz standardnog naoružanja ruskih brodova – precizira se u saopštenju.

Napad na Moskvu

Kijevske snage su tokom noći izvele napad na Moskvu i Moskovsku oblast sa tri bespilotne letelice. Dve letelice su oborene, jedna je neutralisana sredstvima za elektronsko ratovanje i pala je na teritoriju Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jedan dron, koji je izgubio kontrolu od efekata sredstava za elektronsko ratovanje, pao je na teritoriju kompleksa „Moskva siti“, dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da se jedan dron srušio na jednu od kula „Moskva sitija“, a da su još nekoliko oborile snage PVO. On je objasnio da su u udaru oštećena stakla na površini od 150 kvadratnih metara. Za sada nema informacija o žrtvama.

PROČITAJTE VIŠE:

OLIVER STOUN UVEREN: Putin nije čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašinerija!

ZELENSKI POTPISAO ZAKON: Ukrajina zvanično pomerila proslavu Božića za 25. decembar!

PUTIN PRIPREMA TEREN ZA TOTALNI RAT: Opšta mobilizacija u Rusiji izvesna, stotine hiljada vojnika bi mogle na front!

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE