Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 63%
Pressure: 29.36"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
68°F
66°F
64°F
63°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

KFOR INTERVENISAO HELIKOPTEROM: Britanski diplomata pao sa stene na Šar-planini!

Gorska služba spasavanja na Kosovu i Metohiji saopštila je detalje akcije nakon spasavanja pripadnika britanske ambasade, koji je povređen na Šar-planini.

Službe spasavanja na Kosovu i Metohiji saopštile su detalje od momenta kada su dobili telefonski poziv za pomoć, do kada je član Ambasade upućen u lekarsku pomoć, piše albanski Telegrafi.

U brzoj koordinaciji sa policijom i ski centrom, omogućeno je prevezivanje gorskih spasilaca žičarom do najviše tačke, dok je druga ekipa krenula da se penje do povređenih sa opremom za pomoć i evakuaciju sa zemlje.

Prema navodima, poziv za pomoć je primljen u 14.20 sati, uz navode da se desila nesreća u rejonu ski centra Brezovica. Obaveštena je kosovska policija i započeto je spasavanje. Srećom, službe spasavanja uspele su da stupe u kontakt sa povređenim, koji je poslao koordinate gde se nalazi. S lakoćom se stupilo u kontakt, navode, sa drugom osobom koja je bila u pratnji diplomate, ali mu nije imala pristup. Obojici je, dodaju, telefonom savetovano da ostanu mirni i rečeno im je o drugim bezbednosnim elementima.

U međuvremenu, ekipe vatrogasaca iz Štrpca su počele da pružaju podršku i približavaju se tom području. Povređeni je lociran u 16.25 na mestu zvanom crvena stena, koji se, nažalost, skliznuo niz planinu oko 450 m.

Povređeni diplomata je evakuisan vazdušnim prevozom. Stigao je helikopter Kfora, koji je prevezao povređenog, kako bi dobio lekarsku pomoć.

POVEZANE TEME:

KOLIMA SLETEO U IBAR: Poginuo mladić kod Zvečana!

TRI OSOBE UHAPŠENE ZBOG INCIDENTA NA SPLAVU “FRISTAJLER”: Uhapšeni vlasnik splava, menadžer i direktor! Preti im do osam godina robije!

BOGATSTVO SRBIJE: Izuzetno retki slepi miševi otkriveni u veličanstvenom kanjonu reke Uvac! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen Facebook / Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor i Kosovës

YOU MAY LIKE