Connect with us

događaji

KALIFORNIJA: Bocom za kiseonik ubio starca (82) u COVID bolnici zato što se molio Bogu

Published

on

37-godišnji muškarac iz Kalifornije uhapšen je zbog ubistva starijeg građanina bocom za kiseonik a sve zbog zbog molitve, tokom incidenta koji se dogodio dok su dvojica muškaraca delila sobu u bolnici u jednoj bolnici u južnoj Kaliforniji.

Džesi Martinez (37), optužen je za ubistvo i zlostavljanje krajem prošle nedelje zbog incidenta od 17. decembra, kada je 82-godišnjaku naneo povrede od kojih je ovaj podlegao narednog dana, saopštio je šerifa okruga Los Anđeles.

Vašington Post izveštava da je stariji čovek, koji je bio bolestan od COVID-19, „bio katoličke vere i počeo da se moli u sobi“ malo pre nego što je zverski pretučen. Obojica su bila na lečenju od COVID-19 u bolnici Antelope Valej u Lankasteru, u Kaliforniji.

Martinez je, prema navodima policije, delio bolničku sobu sa žrtvom, koju nije poznavao pre ulaska u bolnicu. Motiv napada nije bio jasan i nije jasno zašto se Martinez naljutio kad je čovek počeo da se moli. Incident je i dalje pod istragom.

„Ove porodice su već imale poteškoće, a sada i ovo“, rekao je gradonačelnik Lankastera R. Rek Peris u izjavi za Los Anđeles Tajms. Nazvao je incident „besmislenim“ i rekao da je bio „šokiran i tužan“ kada je čuo za smrt.

Martinez će se pojaviti pred sudijom 28. decembra, deset dana nakon fatalnog napada. Trenutno je u zatvoru uz kauciju od 1.000.000 američkih dolara, javlja Post.

Ovo je drugi put da je stariji pacijent ubijen od strane drugog pacijenta od početka pandemije COVID-19.

Dženi Maršal, 86-godišnjakinju koja je imala demenciju, u martu je gurnula Kasandra Lundi (32), nakon što je Maršal, hodajući po bolnici, počela da gubi ravnotežu i pokušala da se osloni na stalak za infuziju na koji je bila priključena Lundi. Gospođa Maršal je pritom svom snagom udarila o zemlju glavom, pisao je Njujork Tajms. Umrla je nekoliko sati kasnije od povreda.

“Bila sam tako zaprepašćena”, rekla je nećakinja Dženi Maršal, koja ju je smestila u bolnicu.

Lundi, koja je optužena za ubistvo iz nehata i napad nakon što je mrtvozornik presudio da je smrt Maršalove ubistvo, rekla je istražiteljima da je gurnula staricu zbog ulaska u njen „svemir“.

Izvor: Daily Wire Foto:

Advertisement