Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 88%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 1 year ago

By admin

KADIROV TVRDI: Osvojili smo Severodonjeck za tri sata, svi nacisti su uništeni! (VIDEO)

Čečenski lider Ramzan Kadirov je izvestio da je Severodonjeck došao pod potpunu kontrolu ruskih trupa.

“Sve! Severodonjeck je pod našom punom kontrolom. Nacisti su poraženi. Sve njihove pozicije su uništene. Grad je oslobođen. Stanovnici mogu lako da dišu. Od sada više nisu u opasnosti”, napisao je čečenski lider.

Kadirov tvrdi da je isprva planirano zauzimanje Severodonjecka u roku od nedelju dana, ali je danas “prilagodio plan i odredio da se grad stavi pod kontrolu za tri dana”. Kao rezultat toga, piše Kadirov, “borci su to izveli još brže – za tri sata”.

Kadirov je najavio i slanje nove grupe dobrovoljaca iz Groznog u Donbas.

“Oni nemaju sebične ciljeve. Ne radi titula i ordena, oni idu u zonu specijalne operacije. Oni biraju ovaj put na poziv svog srca. Radi mira na zemlji, radi naroda potlačenog od strane nacista, radi svetle budućnosti novih generacija”, rekao je šef Čečenije.

Podsećamo, ukrajinske snage su danima bile angažovane u žestokoj odbrani istočnog grada Severodonjecka, izjavio je guverner Luganske oblasti Serhij Gajdaj.

Prema njegovim rečima, ruske snage su vršile pritisak na grad sa dve strane, što je potvrdila i britanska agencija. Juče je dodao da su ruske snage opkolile dve trećine Severodonjecka.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

YOU MAY LIKE