Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 10mph N
Humidity: 53%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 3
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
52°F
52°F
50°F
48°F
48°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 46°F

Published 1 year ago

By admin

KADIROV PROGLASIO DŽIHAD U UKRAJINI: Čečenski borci se više neće braniti, već samo napadati!

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se na Telegramu, naglašavajući da satanizam otvoreno deluje protiv Rusije, i da su borbe koje se odvijaju u Ukrajini ni manje ni više nego islamski sveti rat – džihad.

U njegovoj objavi nije naveo zašto je sukobe sa ukrajinskim trupama nazvao džihadom, ali ova njegova izjava je možda povezana sa jučerašnjom vesti ukrajinskog portala Ukrinform, da je juče u okolini Hesona ubijeno oko 40 a ranjeno oko 60 čečenskih boraca.

Kadirov je na Telegramu naveo da voli svoju domovinu, državu i njene tradicije, i da ne iskreno razume one koji otadžbinu vole samo na rečima, i dalje nastavio:

“Ne razumem one koji ne vide očigledno – hoće da nam razbiju otadžbinu, ponize je, zgaze u blatu i na kraju nam ukaljaju veru i kulturu, da nemamo nikakav identitet i niti jednu porodičnu vrednost.”

“Koristim reč “satanizam” sa razlogom. Zaista, tamo, na Zapadu, satanizam otvoreno deluje protiv Rusije. Satanistička demokratija je onda kada su prava ateista zaštićena, a vernici uvređeni. Ili kada tradicionalni parovi budu lišeni dece koja se prebace u istopolne porodice. Namerno istopolne, ne slučajno. A u Evropi su to progutali. Oni to smatraju modernim, civilizovanim. Što je tema „ispod pojasa“ i slobodnija, to bolje za njih. U tome vidim degradaciju i satanizam. I radije bih se borio sa tim u korenu, tamo, nego da dozvolim da ova ovde preplavi našu Otadžbinu ovde”, istakao je Kadirov.

“Danas smo potrebni državi i predsedniku. Zato, pre svega, apelujem na Kavkasce: setite se mitinga u Groznom protiv karikatura našeg voljenog Poslanika sallallahu alejhi ve sellem. Došli ste na ovaj milionski skup. Izrazili ste nezadovoljstvo, kao i svi muslimani. Iste one sile koje su vređale najbolje ljude ṣly̱ ạllh ʿlyh wslm sada se bore protiv nas u Ukrajini, tačnije, već ratuju na teriroriju naše Rusije. Demonstranti u Groznom zapretili su da će otići u Evropu i obračunati se sa prestupnicima. Gde su ovi junaci? Musliman koji poštuje sebe neće tražiti izgovore”, dodao je.

Valah, ovo je džihad! A naši čečenski komandanti su odlučili da se ne brane, već samo da napadnu. UništIiće ove šejtane, gde god da su i ma koliko se dobro sakrili. Dakle, očekujte dobre vesti. I volite svoju zemlju, ne samo na rečima”, zaključio je!

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / BBC News

YOU MAY LIKE