Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

KADA VIDITE NJENE SLIKE, POŽELEĆETE DA IH POJEDETE! Nina zidove pretvara u vitrine sa ukusnim slatkišima

Možda su vas internet vode dovele do Instagram profila ninas_foodart, a možda ste imali priliku da posetite neku od njenih izložbi. Jedno je sigurno – njena umetnička dela izazvaće kod vas žudnju za slatkišima.

U razgovoru sa Ninom Milivojević, mladom slikarkom iz Užica , otkrili smo njenu sponu hrane i slikarstva. Ideja da poveže umetnost i poslastice rodila se kada je poželela da stvori vizuelno privlačan objekat koji deluje kao hrana, napravljen od nejestivih, najtvrđih materijala. To su pesak, stiropor, strirodur, lepkovi za parket ili pločice. Od njih su nastajale trodimenzionalne krofne, mafini, parčići torte.

Muffins

,,Kada sam dovoljno istražila pastuozne nanose, okrenula sam se slikanju akrilom, ali tematika je ostala nepromenjena – savršeni šareni slatkiši. – Najviše volim kada moje slike kod ljudi izazovu konkretnu glad, jer istražujem momenat u kom slika deluje na druga čula. Često biramo hranu prema izgledu, ukus je manje važan. Ja ovaj fenomen ne kritikujem, samo primećujem da se dešava i prevodim ga u slikarski jezik”.

Nina je imala nekoliko samostalnih a učestovala je u brojnim grupnim izložbama, a kao najznačajniju do sada izdvaja izložbu u beogradskom Božidarcu. Na jednoj izložbi je uključila i video format i prikazala ljude kako jedu slatkiše, što je izazvalo oduševljenje kod posetilaca.

JEDNA OD UČESNICA DIGITALNE PROJEKCIJE. Momenat uživanja u parčetu torte,

– Izlagala sam u digitalnoj galeriji Kolarac i uz slike sam predstavila pet video radova. Snimala sam ljude kako jedu slatkiše, a način na koji uživaju, žvaću, biraju, i na kraju se umore od jela, divno ilustruje njihove ličnosti.

Beogradski restoran Win et Baguette je ukrasio enterijer njenim slikama, a kako kaže slike su izložene privremeno, dok ih neko od gostiju ne pazari.  

Penkejk koji krasi enterijer beogradskog restorana Win et Baguette

Za kraj mlada umetnica poručuje da slike birate po ličnom senzibilitetu, a ne kao komad koji će se uklopiti u enterijer.

Izvor: DIZAJN ENTERIJERA Foto: Instagram / Printscreen

YOU MAY LIKE