Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 84%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

KAD SE POP LATI ČETKE: Parohijani crkve u Čikagu odlučili da sami okreče svetinju i tako uštede novac za decu i siromašne (FOTO GALERIJA)

Parohijani crkve Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu odlučili su da uštede novac i da, umesto da plaćaju skupe molere, sami zasuču rukave i novim bojama ulepšaju enterijer svoje svetinje. Novac koji su uštedeli ovom prilikom biće iskorišten za organizaciju dečjih aktivnosti i pomoć siromašnim porodicama u parohiji.

Na čelu sa sveštenikom Aleksandrom Petrovićem, organizatorom i glavnim majstorom, uzeli su u ruke alat, četke i merdevine, pa će uskoro crkva zasjati novim sjajem.

“Počeli smo farbanje našeg hrama i mnogo je lep osećaj biti deo ovog tima. Pridružite nam se”, poručio je otac Aca na crkvenom Instagram profilu.

Među odraslim parohijanima našao se i jedan majstor u pelenema, mali Matija, koji će jednog dana moći da se pohvali da je prva farbarska iskustva stekao pre nego li je napravio prve korake. Uz pomoć majke, naravno, ali poslu se u zube ne gleda.

PRVO KREČENJE PRE PRVIH KORAKA: Najmlađi parohijan Matija sa majkom

Parohija crkve Svetog Stefana Dečanskog odranije je poznata po brojnim aktivnostima kojima okuplja naše ljude u Čikagu, naročito one najmlađe. Istina, malo starije od Matije…

Naime, u okviru crkve redovna je vikend-škola na srpskom jeziku, kao i folklor, koji vežba nekoliko generacija dece.

Najzaslužniji za to je upravo otac Aleksandar, jedan od najcenjenijih srpskih sveštenika u Americi, čije inicijative nailaze na veliku podršku parohijana, a o kome smo ranije već pisali na Serbian Timesu.

Pogledajte intervju koji smo uradili sa njim prošle godine…

I galeriju fotografija parohijana crkve Svetog Stefana Dečanskog u akciji krečenja njihove bogomolje…

Piše: Antonije Kovačević Foto: Crkva Svetog Stefana Dečanskog

YOU MAY LIKE