Connect with us

sport

KAD RASIZAM NIJE VAŽAN: Košarkaš NBA nazvao Luku Dončića “kučkinim belim dečkićem”! (VIDEO)

Published

on

NBA košarkaš Montrezl Harel, inače Afro-amerikanac, uvredio je na rasnoj osnovi Luku Dončića tokom žustrog sukoba na utakmici u petak uveče.

“Napadač LA Clippersa Montrezl Harel i slovenačka zvezda Dallas Mavericksa Luka Dončić sinoć su se sukobili, što se završilo time da je Harela Dončića nazvao “kučkinim belim dečakom” (bitch ass white boy), napisao je kolumnista Outkick-a Geri Šefild junior.

“Rešenje je ovde jednostavno, čak i ako se mnogima neće svideti: NBA mora suspendovati Montrezla Harela i poslati poruku da se ponižavajući komentari zasnovani na rasnoj pripadnosti poput njegovih na košarkaškom terenu neće tolerisati. NBA je već postavila ovaj presedan sa gej uvredama na terenu, zašto ne i sa rasno zasnovanim uvredama?”

“Komentar Montrezla Harel-a je već pokrenuo bezbroj pitanja na temu: “Šta bi bilo da su uloge obrnute”, odnosno da je Luka nazvao Harela “kučkinim crnim dečakom”.

“Zapravo, Luka bi verovatno mogao biti suspendovan do kraja sezone. Bio bi slomljen, uništen.”

Bivši igrač NBA i voditelj ESPN-a Džej Vilijams osudio je Harela zbog komentara, napomenuvši da kada bi Dončić rekao tako nešto, to bi bila velika stvar.

U videu objavljenom na Tviteru, Vilijams je rekao:

“Ja nisam čitač usana, ali, do vraga Trez, prokletstvo, Montrez. Mogu samo da zamislim da je Luka Dončić tebi rekao tako nešto, i da je to neko uhvatilo na snimku. Mogu samo zamisliti tokom Black Lives Matter-a koliko bi to bilo veliko, s obzirom na današnju situaciju.”

“Svako bi imao nešto da kaže o tome, ali ovo nije velika priča jer je Trez to rekao belcu”, dodao je.

Izvor: DailyWire
Foto: Printscreen Twitter

Advertisement