Chicago, IL
46°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 50%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
45°F
45°F
45°F
45°F
43°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

KAD JE VRUĆE, ONI SU TU: Noćni vukovi obezbeđivali ustoličenje mitropolita Joanikija!

Članovi proruske grupe “Noćni vukovi”, pored ostalih prosrpskih organizacija, bili su angažovani 5. septembra da štite Cetinjski manastir uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija Mićovića, objavila je podgorička Pobjeda, a prenosi Beta.

List se poziva na zapisnik sa saslušanja jednog od vođa ovog motociklističkog udruženja Željka Vukčevića, u koji je kako se navodi imao uvid.

Vukčević je, povodom dešavanja u susret ustoličenju Mićovića, izjavu policiji dao 23. septembra, u svojstvu građanina.

On je rekao da je u Cetinjskom manastiru bio samo da pomogne u pripremi “svečanog čina ustoličenja”, da nije bio naoružan, kao ni bilo ko drugi, te da su jedini naoružani bili specijalci koji su doveli Mićovića i patrijarha srpskog Porfirija.

U zapisniku Vukčević se izjasnio i o tome da li su u manastiru bili i pripadnici službi bezbednosti iz drugih država, a navodno je to “napomenuo” samoinicijativno.

“Napominjem da sam tokom boravka u manastir(u) koristeći društvene mreže i prateći dešavanja pročitao na pojedinim portalima da se u manastiru nalaze ‘Kobre’. Izjavljujem da ja to nisam primetio jer su kobre zmije koje žive u Africi i Aziji”, piše u zapisniku.

“Noćni vukovi”, kao proruska organizacija formalno su osnovani u Crnoj Gori 2015. godine, a njima su na raspolaganju i razne neformalne grupe, takozvana bratstva, i brojni pojedinci iz kriminalnih struktura, pušu mediji.

Pobjeda navodi da su oni bili angažovani i na Cetinju, a sigurnosnim merama rukovodio je i koordinirao sveštenik Mijajlo Backović, blizak direktoru Agencije za nacionalnu bezbednost Dejanu Vukšiću.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen Facebook / Al Jazeera Balkans

YOU MAY LIKE