Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 16mph S
Humidity: 33%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
50°F
48°F
45°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
59°F / 41°F
48°F / 34°F
37°F / 25°F
41°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 2 years ago

By admin

KAD IMA VOLJE IMA I NAČINA: Englez srpskog porekla kreće u humanitarnu šetnju od 1.300 km za malu Martu!

Nenad Maverick Popović, mladi Englez srpskog porekla, odlučio je da šetnjom kroz Srbiju pomogne materijalno ugroženoj porodici trinaestogodišnje Marte Jovčić iz jednog sela u opštini Žabari, ali i da ujedno ukaže na značaj mentalnog zdravlja, koje utiče na opšte zadovoljstvo i uspeh nacije.

– Akciju počinjem 28. decembra, prepešačiću 1.300 kilometara za Martu, malu devojčicu od 13 godina, koja se stara o svojoj familiji i živi u kući od blata bez struje. Želim njenoj familiji da obezbedim bolje uslove, a i njena najveća želja je da ima prostor u kome može da uči i da ne zaostaje sa školom – kaže Nenad Maverick Popović i dodaje:

– Ova akcija potiče iz moje lične životne priče kao neko ko je 13 godina bio zavisnik od kocke i ko se borio sa drugim mentalnim problemima poput PTSD, traumom i pokušajem suicida. Sada je moja borba usmerena na osnaživanje onih kojima je to najpotrebnije, jer ne želim nikome ni približno šta sam ja prošao. Ovakva akcija nikad nije sprovedena u Srbiji pogotovo ne u zimskim uslovima. Trasa će početi na severnoj granici Kelebija i završiti se u Nišu, gde trenutno živim.

Kako kaže, za teško stanje u kojoj živi mala Marta Jovčić sa svojim bratom i sestrom i bolesnim ocem i majkom saznao je zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe i odmah je doneo odluku da će pronaći način kako da im pomogne.

U gradovima koje bude posećivao tokom šetenje će, u saradnji sa svojim timom i prijateljima organizovati druženja, na kojima će pričati o svom životnom iskustvu, zatim humanitarne turnire, kvizove… Poziva i pojednice i kompanije da pomognu maloj devojčici.

Izvor: Kurir Foto: Facebook

YOU MAY LIKE