Chicago, IL
55°
Sunny
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 52°F
Wind: 15mph S
Humidity: 32%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
54°F
50°F
46°F
45°F
43°F
WedThuFriSatSun
57°F / 41°F
46°F / 34°F
37°F / 25°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

JOŠ JEDAN NAPAD NA SRPSKU DECU: Četiri Albanca pretukla dečaka, zadobio hematome i podlive (15)

Dečaka Lazara M. (15) pretukla su četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„On je krenuo od kuće jutros peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka“, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

On je jutros u pratnji oca došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka. Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje, dodaje se.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ocem povređenog dečaka, pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

„Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije, zbog navodne „ugroženosti Albanaca“ u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin“, poručuje se u saopštenju.

POVEZANE TEME:

ILON MASK NE PRIZNAJE KOSOVO? Tviter ukinuo pristup za kosovske +383 brojeve

Sarajevski MUP: Uhapšene četiri osobe zbog napada na roditelje srpskih dečaka

“SIGURNA SAM DA SU POKUŠALI DA UBIJU MOJE DETE” Majka ranjenog Stefana o napadu na sina

Izvor: N1
Foto: Printscreen dzgm (Dom Zdravlja Gornji Milanovac)/ Kancelarija za KIM

YOU MAY LIKE