Published 2 months ago

By Serbian Times

JOŠ JEDAN INCIDENT NA KOSOVU I METOHIJI: Albanac uznemiravao hodočasnike iz centralne Srbije, jednog sveštenika i napao!

Juče se oko 8.45 časova u centru Prizrena, ispred hotela Teranda, dogodio incident kada je jedan Albanac okačio zastavu tzv. OVK na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da verbalno provocira hodočasnike iz centralne Srbije.

Hodočasnici su došli u Prizren autobusom vranjskih registracija da bi bili na Svetoj Liturgiji i da posle obiđu prizrenske svetinje.

U trenutku kada je prizrenski sveštenik J.R. prišao autobusu da dočeka poklonike i savetovao ih da ne nasedaju na provokacije, pomenuto lice fizički je nasrnulo na sveštenika, grubo mu zavrnuvši ruku.

PROČITAJTE VIŠE:

Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobegao sa svojim vozilom. Ovaj incident dogodio se naočigled hodočasnika. Posle incidenta vernici su redovno učestvovali u liturgiji i poklonili se svetinjama Prizrena.

Portparol policije za region Prizrena Šaćir Bitići zvanično je izjavio danas za medije da je osumnjičeni za napad na sveštenika priveden i da mu je određen pritvor od 48 časova.

Eparhija raško-prizrenska osuđuje ovaj incident kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi i izražava iskrenu nadu da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer je očigledno reč o izolovanom slučaju u Prizrenu, gde naše sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno i naši poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada.

POVEZANE TEME:

KAKVA SCENA U PODGORICI: Zastave Srbije i tzv. države Kosova jedna do druge, sportiskinje zagrljene pozirale (FOTO)

ALBANCI POTEGLI NOŽEVE NA SRPSKU DECU: Pretili im i snimali kako ih maltretiraju! (VIDEO)

SAHRANJEN OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA: Unuci u suzama ispratili sveštenika Milovana na večni počinak! (FOTO)

Izvor: Novosti
Foto: Kosovo Online

YOU MAY LIKE