Chicago, IL
63°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph SE
Humidity: 43%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
61°F
59°F
54°F
54°F
52°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

JOŠ DVA DANA DO IZBORA: Džajića podržali optuženik, cvećar i moler, evo ko će glasati za Vidića!

Fudbalski savez Srbije će posle gotovo dve godine čekanja dobiti novog predsednika 14. marta (utorak).

Dragana Džajića, 76-godišnjeg kandidata, podržalo je 32 delegata, 20 i Regiona Zapadne Srbije i 12 iz Regiona Istočne Srbije.

Neophodno mu je 43 delegata da bi dobio poverenje FSS na četiri godine kao novi predsednik.

Fudbalski savez Regiona Istočne Srbije će jednoglasno podržati Džajića, a podršku je ukazao i Fudbalski savez Vojvodine.

FSRIS ima 10 delegata u FSS, a podršku su ukazali i Napredak, član iz futsala: Vladan Gašić, Zoran Ignjatović, Miloš Mitrović, Dejan Branković, Ivan Nikolić, Marko Mihajlović, Dragan Miletnijević, Nenad Stanković, Novak Popović, Nebojša Milićević (FSRIS), Stefan Babović (Napredak), te Vladan Miladinović (predstavnik futsala), preneo je „Sportski žurnal“.

Stanislav Tončev, predsednik Radnika iz Surdulice i Dejan Propadalo, direktor Radničkog iz Niša nisu potpisali podršku Džajiću. Od Tončeva se očekuje da podrži Džajića, dok nije izvesno da će direktor kluba u kom je kum Nemanje Vidića trener – Nenad Lalatović podržati treću Zvezdinu zvezdu.

Predlog za kandidaturu Džajića u FSS je predao Nebojša Živanović, a Mirko Poledica je objavio tri fotografije ovog fudbalskog radnika iz Regiona FS Zapadna Srbije.

„Gospodin na drugoj i trećoj fotografiji nije dirigent iz Žikine dinastije, to je ovaj sa prve fotografije koji je ispred FS Region zapadna Srbija predao predlog za kandidaturu Dragana Džajića. Kažu da je odličan moler/gipsar u šta ne sumnjam. Fudbalski radnik sa pedigreom…“, napisao je Poledica.

Uz Vidića su do sada stali mnogi čuveni fudbaleri Slavoljub Muslin, Mihajlo Pjanović, Zoran Laković, Aleksandar Stanojević, Gordan Petrić, Vladimir Vermezović, Dušan Bašta, Ognjen Koroman, Rade Bogdanović, Bojan Đorđić, Boško Janković, Darko Lazović, Dragan Mrđa, Dejan Milovanović…

Bivši kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda, i nekadašnji reprezentativac, saopštio je i imena najbližih saradnika, ako bi bio izabran za predsednika FSS.

Potpredsednička mesta poverena su Branku Milutinoviću, Miloradu Mažiću, Petru Jovanoviću i Slavoljubu Muslinu.

Milutinović je poznati srpski bogataš koji je nedavno javno podržao Vidića i poručio kako su on i Danko Lazović „najbolji među nama koji su se vratili u svoju zemlju da pomognu da bude bolja i uspešnija“.

Pored suosnivača i direktora „Nordeusa“, kao potpredsednici u Vidićevom timu su viđeni bivši proslavljeni sudija Milorad Mažić i nekadašnji selektor Slavoljub Muslin.

Mažić poslednje dve godine predvodi sudijsku organizaciju na Kipru, zvanično je i posmatrač UEFA, dok je Muslin nedavno javno podržao Vidića.

Četvrto mesto bilo bi povereno Petru Jovanoviću, predsedniku Izvršnog odbora Rajfajzen banke, navodi Sport Klub.

Članovi Izvršnog odbora FSS, prema Vidićevom izboru, bili bi: Dragoljub Vukadinović, Milan Jovanović, prof. Veroljub Dugalić, Danko Lazović, Jovana Damnjanović, Branko Babić, dr Vladimir Dugalić, Dragomir Stanković, Ivan Karapetrović i Rade Todorović.

Protiv njega su za sada Dragan Mladenović i Dragan Okuka.

Od regionalnih saveza se još uvek nije izjasnio FS Beograda koji ima 10 delegata. FS Kosova i Metohije koji predstavljaju Igor Uljarević i Boban Stanković podržao je Džajića.

Nisu se izjasnili svi klubovi (u Skupštini je 16 superligaša i 12 prvoligaša), nepoznat je i dalje stav Partizana. Poznato je da je Vladimir Đorđević iz Lučana koji predstavlja Mladost iz Lučana podržao Džajića. On je inače vlasnik jedne cvećare, a fudbalskoj javnosti se predstavio kada je njegov klub traži od igrača da trenira u ponoć kada nije hteo da produži ugovor.

Onda je usledio ovaj odgovor.

„Zbog ovih velikih vrućina, vidite kako je sada napolje, da li vi mislite da je normalno da on trenira sada, da pitam ja vas?“, rekao je arogantno Đorđević tada.

Na spisku onih koji su podržali Džajića nalazi se Vlastimir Lukić, predsednik FK Loznice iz sezone 2017/2018 u Srpskoj ligi Zapad kada je „kupio tri utakmice„. Na audio snimku se čuje glas verovatno Lukića koji je poznat pod nadimkom Vlado Mejin kako kritikuje fudbalere.

„Hajde da se pogledamo u oči, a ja ću vam sad sve reći jednom po jednom. Znači, kažu neko nezadovoljstvo. Ja nisam ni jednog od ovih ovde igrača doveo ovde da se borimo za opstanak i da kupujem ja tri utakmice. Znači, znate li gde bismo mi bili sada da nismo završili te utakmice? Ne bi nigde bili“, rekao je glas na snimku.

Lukić se 2019. javio „Danasu“ i kratko poručio.

„Ne želim da odgovorim. Ostavite da te optužbe istraže organi pravosuđa. Neka oni odgovore na to. Znam za taj snimak, ali nemam šta da kažem. Neka pravosuđe radi svoj posao.“

Uspeli su navijači Zvezde u nameri da Nenad Bjeković ne bude na čelu FSS, a kada se pojavila opcija da bude i timu Dragana Džajića, jasno su stavili do znanja da ni ta opcija njima logično nije prihvatljiva. Ako ne valja „delijama“, kako može da valja Draganu Džajiću.

Jer, ako im nije dobar za predsednika, kako je onda dobar da bude desna ruka potencijalno novog predsednika FSS.

Tako je Džajićev tim za Fudbalski savez Srbije spao na samo dva imena najbližih saradnika i u opticaju su tek dvojica potpredsednika – Branislav Nedimović i Ljubiša Tumbaković.

Jasno je da je za političara iz SNS i bivšeg ministra poljoprivrede moralo da bude mesta, dok je bivši selektor i nekada trofejni trener Partizana ispred struke podržao Džajića, tako „kupio“ mesto i zauzeo mesto proteranom Bjekoviću. Na taj način bi bio podmiren i Partizan.

Iako se prethodnih dana naširoko pisalo i o bivšim reprezentativcima Branislavu Ivanoviću i Aleksandru Kolarovu, te Miliji i Stefanu Baboviću, oni izvesno neće biti na funkcijama ako Džajić bude izabran.

A, malo je verovatno da se desi (nemoguć) preokret, pa da Nemanja Vidić preuzme kontrolu nad srpskim fudbalom.

Iako bi se u timu bivšeg kapitena Crvene zvezde i Mančester junajteda, i nekadašnjeg reprezentativca našli ljudi poput Milorada Mažića, Slavoljuba Muslina, Danka Lazovića, Milana Laneta Jovanovića, teško da će biti izglasani.

U Džajićevom Izvršnom odboru mesta bi se našlo za fudbalsku legendu Vladimira Petrovića Pižona, Vladana Gašića (FS Istočne Srbije), Marka Zdravkovića (FS Beograda), Dragana Simovića (FS Vojvodine), Nebojšu Živanovića (FS Zapadne Srbije), Dragomira Lazovića (Zajednica superligaša)…

Vidića je prvi podržao Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, a očekuje se da dobije potpise i Dragoljuba Vukadinovića, Stanislava Tončeva, Dejana Propadala. Vidić je delegat Jedinstva iz Uba koji vodi Nemanja Matić koji se u sredu oglasio na Instagramu.

„Ne znam koliko je poznato da je na moj predlog stadion na Ubu dobio ime po našem Draganu Džajiću i da ne može niko da promeni činjenicu da je on bio i ostao ponos Uba i Tamnavskog kraja. Smatram da je Džaja nekako nateran ili možda ucenjen da prihvati kandidaturu za predsednika FSS. Gospodo iz Zvezde, kada smo se mi Tamnavci potajno nadali da ćete se setiti Džaje i kandidujete ga za predsednika saveza vi ste tada podržavali Kokezu.

Sada kada je Dragan blizu svoje 80-te godine izlažete ga nepotrebnom stresu. Svi mi Ubljani strahujemo za Džajino zdravlje i nadamo se da će pregurati i ovo ponižavanje od strane kluba kome je sve dao. Dragane, nemoj nikad da zaboraviš da su tvoji zemljaci uvek uz tebe i da te Jedinstvo očekuje na tvom stadionu već u subotu. Što se tiče Nemanje Vidića, ja sam njega podržao juče, podržavam ga danas i podržaću ga i sutra jer mislim na razvoj srpskog fudbala za narednih 20 godina. Toliko od mene za sad…“, napisao je Matić.

SAZNAJTE VIŠE:

ORLOVI DOBILI POJAČANJE: FIFA odobrila mladom asu da zaigra za reprezentaciju Srbije!

MNOGO SEBI DAO ZA PRAVO: Kendrik Perkins proziva Jokića, a pogledajte kakav je bio košarkaš! (VIDEO)

ODRŽANA ŠETNJA ZA ĐINĐIĆA: Građani položili cveće na grob ubijenog premijera! (FOTO)

Izvor: Nova
Foto: Printscreen YouTube / RTS Oko – Zvanični kanal

YOU MAY LIKE